SRPSKI ADVOKAT ČEDOMIR STOJKOVIĆ ŠOKIRAO REGION: "Ruska plaćenička grupa Wagner preko Aleksandar Vulina djeluje u Srbiji uz pomoć BIA!" (VIDEO)

Stojković je ubjeđen da Rusija gubi rat u Ukrajini te da se ne traba zavaravati da ćemo u Kremlju i poslije Putina gledati novog Putina.

  • Regija

  • 26. Feb. 2023  

  • 2

Beogradski advokat Čedomir Stojković, osnivač Grupe Oktrobar koja se bori protiv protiv ruskog uticaja i hibridne okupacije u Srbiji u intrevjuu za Geopost kaže da je Srbija okupirana država te da Rusija može da izaziva konflikte ovde upravo zato što je Srbiju pretvorila u svog poslušnika.

“Što se tiče razdruživanja Srbije i Rusije taj proces razdruživanja biće jednostavan isto koliko je jednostavno razdruživanje čoveka od tumora.

Dakle, nimalo jednostavno niti će se desiti bez intervencije nekog hirurga. Taj hirurg u ovom slučaju mora da bude Zapad, odnosno EU, Amerika i NATO“, navodi Stojković.

U okviru Grupe Oktobar djeluje “Tim za identifikaciju Putinovih agenata u Republici Srbiji” koji sastavlja spisak Putinovih agenata u Srbiji čiji je cilj da razobliči šemu malignog uticaja Rusije.

"To u prevodu znači da danas kada vi pogledate listu identifikacije Putinovih agenata vi ćete tamo primetiti političare, ministre, poslanike u parlamentu, ali isto tako novinare, urednike medija, vlasnike medija, profesore univerziteta, predsednike ili predstavnike nevladinih organizacija i brojne druge“, navodi Stojković.

Tvrdi da Wagner grupa djeluje u Srbiji i to ne preko Rusije već preko Srba.

"Ona je mobilisala i vrbovala u svoje redove primila ljude sa srpskim državljanstvom, ljude sa srpskim imenima i prezimenima i oni rade za Wagner grupu. I to više nije nikakva tajna. Oni se fotografišu u centrima Wagner grupe, oni se slikaju sa amblemima Wagner grupe, oni nose simbole Wagner grupe, oni su Wagner grupa i oni imaju srpsko državljanstvo“.

Ukazuje da je interes Wagner grupe u Srbiji da kreira mrežu konatakata i strukturu stanovništva koja po komandi Moskve može da djeluje u interesu Moskve.

"Kao što je bio slučaj na barikadama na Kosovu. I Wagner grupa vrbuje ljude ovdje, kreira kroz desničarski, nacionalistilki i nacistički element grupacije koje po potrebi mogu da izazovu sukobe i po potrebi mogu da naprave novo žarište ovdje na Balkanu“.

Naglašava da državni vrh Srbije ne želi da prihvati francusko-njemački plan za Kosovo.

"Srpski državni vrh je prvo igrao na kartu da će Kurti da odbije taj plan i onda će oni da prikažu kako oni prihvataju taj plan pa da okrive Kurtija kako je on destruktivna sila za smirivanje i za izgradnju odnosa između Srbije i Kosova a da je Beograd zapravo konstruktivna sila. Vi možete primetiti onog časa kada je Kurti rekao da prihvata plan od tog trenutka Beograd ćuti, ništa ne govori u korist prihvatanja tog plana."

Stojković smatra da prihvatanje plana za Kosovo zavisi isključivo od Rusije.

"Mislim da ćemo mi kroz delovanje srpske vlade zapravo moći da vidimo šta Rusija hoće povodom Kosova i koliko je spremna daleko da ide", ističe Stojković.

Ističe da intezivni sastanci Vučića i ruskog ambasadora Bočan Harčenka su bili isključivo zbog Kosova kako bi se Vučiću prenijelo mišljenje Putina povodom rješavanja kosovskog problema.

Stojković je ubjeđen da Rusija gubi rat u Ukrajini te da se ne traba zavaravati da ćemo u Kremlju i poslije Putina gledati novog Putina.

Kada je riječ o budućnost regiona ključno je udruživanje progresivnih snaga.

"To je ono što mi jedino možemo da uradimo. Moramo da stvorimo neku transnacionalnu organizaciju ili platformu kroz koju ćemo da objašnjavamo Zapadu. I kada budemo objasnili ja sam siguran da će se onda politika Zapada ovde bitno promeniti jer će oni videti da ovde imaju ljude sa kojima mogu da razgovaraju."

Cijeli intervju pogledajte u video prilogu: 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...