PRORUSKA POLITIKA DARKA BANJCA: "Čast mi je što sam se sastao sa vođom 'Noćnih vukova', mišljenja i kritike iz Sarajeva me ne interesuju" (VIDEO)

Dodaje, "ukoliko se srpski narod ne odupre, zabraniće Srbima i Krsnu slavu".

  • Politika

  • 26. Feb. 2023  

  • 5

Јedan od najsnažnijih utisaka nakon boravka Delegacije NSRS u višednevnoj posjeti Skupštine Ruske Federacije u Moskvi, za predsjednika Narodne partije RS i poslanika u Narodnoj skupštini Darka Banjca, bio je aplauz svih poslanika Ruske Dume u Moskvi.

Kaže, prozivke na njegov račun od strane Sarajeva ga ne interesuju.

"Ne interesuje me politika Sarajeva, jedino što me interesuje je da naši zvaničnici štite Ustav RS. Obilježje moga naroda mi niko ne može zabraniti", rekao je Banjac za Јutarnji program RTRS-a.

Dodaje, ukoliko se srpski narod ne odupre, zabraniće Srbima i Krsnu slavu.

Što se tiče sastanka sa vođom Moto kluba "Noćni Vukovi", Banjac je istakao da je mnogo ponosan na taj susret.

"Čast mi je što sam se privatno sastao sa predsjednikom 'Noćnih Vukova', te imao priliku da mu uručim i poklone", dodaje Banjac.

Banjac ističe da nema interesa da se uvedu sankcije Rusiji.

"Nemamo interes da uvedemo sankcije Rusiji, mi smo mnogo mali. Nikakve sankcije nisu uvedene", dodaje Banjac.

Ističe Banjac, da Rusija razumije stav neutralnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...