„OVAJ ČOVJEK NIJE PRIJATELJ IZRAELA, DO PRIJE PAR MJESECI NIJE ZNAO NI GDJE SE IZRAEL NALAZI…“: Društvene mreže gore nakon istupa Milorada Dodika, na red došao i Dragan Čović…

Nakon njegove objave uslijedile su brojne reakcije.

  • Mini market

  • 27. Feb. 2023  27. Feb. 2023

  • 8

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon objave predsjednika bh. entiteta Repubika Srpska Milorada Dodika.

Dodik je na Twitteru osudio napad na okupiranoj Zapadnoj Obali.

-Osuđujući napad koji se danas dogodio u Huvari, izražavam saučešće i izraelskoj porodici poginulog. Institucije Republike Srpske žestoko se protive porastu terorističkih napada koji oduzimaju nedužne živote civila.

Dvojica braće, Izraelaca, poginula su u ovom terorističkom napadu. Institucije Republike Srpske se odlučno bore protiv porasta terorizma, koji u sve većem broju odnosa života nevinih civilizacija, poručio je Dodik.

Nakon njegove objave uslijedile su brojne reakcije.

-Ovaj čovjek nije dragi izraelski prijatelj. Nije ga briga za Izrael ili Jevreje, a do prije nekoliko mjeseci nije ni znao gdje se Izrael nalazi na karti. Štaviše, veliki je obožavatelj srpskih nacionalista iz Drugog svjetskog rata koji su ponosno objavili da je Srbija "judenfrei“.

Možda se pitate zašto to radi? Pa, u duhu starih antisemitskih tropa, on vjeruje da će time jevrejski narod u Izraelu i drugdje podržati njegov konačni plan: razbiti Bosnu i uništiti bosansko stanovništvo. U tome mu pomaže poznati fan nacističkih ustaša Dragan Čović koji je, unatoč godišnjim hodočašćima na nacističko groblje u Bleiburgu, iznenada otkrio veliku ljubav prema Izraelu. Njegova novopronađena ljubav bila je tolika da je nakon 30 godina, kako bi sakrio prošlost, odjednom promijenio nazive ulica u jednom gradu zvanom Mostar, gdje je njegova stranka na vlasti već 30 godina, uključujući i nazive ulica po Miletu Budaku, notornom ustaškom nacističkom ideologu.

Za one koji se možda pitaju zašto je ovaj ljubitelj nacista odjednom promijenio melodiju, odgovor je isti kao u Dodikovom slučaju - nadajući se da će mu "jevrejski lobi" donijeti podršku za njegov plan razbijanja Bosne s pajdašem Dodikom. Osim toga, koristio je klasične metode korupcije s nekim Izraelcem, upitnim likom kao što je Abraham grupa koja može, ali i ne mora biti legitiman poslovni pothvat, već sredstvo za prijenos mita.

Konačno, Dodik je isti čovjek koji je uspostavio sramotnu "komisije" koja je pokušala negirati bosanski genocid, ali su je na kraju temeljito razotkrili Svjetski jevrejski kongres i profesor Rosensaft, navodi se u jednoj od reakcija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...