BURNA REAKCIJA IZ SDA: "Sve je isto, samo Forte nema..."

-Pri tome svaki put “popljuje” prethodnu upravu ovog preduzeća, obeća novu mehanizaciju i ustvrdi kako će Sarajevo biti čist grad, poručuju iz SDA.

  • Mini market

  • 27. Feb. 2023  

  • 1

-Iako najavljivane, sniježne padavine izazvale su potpuni saobraćajni kolaps u Kantonu Sarajevo i pokazale svu nesposobnost i nespremnost kantonalne vlasti i nadležnog ministarstva. Saobraćajnice su neočišćene u centru grada, a nevolje prigradskih naselja nemaju kraja.

Ministar Hadžiahmetović se svake godine u jesen trijumfalno slika u krugu KJKP “Rad”, najavi da spremno dočekuju zimu i kako ih ništa ne može iznenaditi. Pri tome svaki put “popljuje” prethodnu upravu ovog preduzeća, obeća novu mehanizaciju i ustvrdi kako će Sarajevo biti čist grad.

Međutim, od najavljivane Trojkine reforme javnog komunalnog sektora u Kantonu Sarajevo, ostala je ruina i ništavilo. Protagonisti velikih obećanja i romantičnih vizija prebjegli su na državni budžet, a građani pamte prošlomjesečni vapaj bivšeg premijera Forte, koji je Sarajlije pozvao da i sami čiste snijeg. Novi mandatar bar strpljivo šuti. Čeka jugo, poručuju iz KO SDA Sarajevo.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...