PRESUĐENA RATNA ZLOČINKA BILJANA PLAVŠIĆ: „Kako vrijeme odmiče pokazuje se koliko smo u ono vrijeme kad smo stvarali Republiku Srpsku imali pravo…“

Biljana Plavšić čestitala je 31 godinu od donošenja prvog Ustava RS-a.

  • Politika

  • 27. Feb. 2023  27. Feb. 2023

  • 30

Bivša predsjednica bh. entiteta Republika Srpska i presuđena ratna zločinka Biljana Plavšić kazala je da je protokom vremena postalo očigledno koliko je stvaranje Republike Srpske bilo važno za očuvanje srpskog naroda i čestitala 31 godinu od donošenja prvog Ustava RS-a.

- Neka je sa srećom mojoj Republici! Kako vrijeme odmiče pokazuje se koliko smo u ono vrijeme kad smo stvarali Republiku Srpsku imali pravo, rekla je Plavšićeva Srni.

-Pitanje je kako bi srpski narod opstao u BiH da se nije organizovao i odbranio na svojoj teritoriji. Јa sam srećna da je, nešto za šta sam se zdušno zalagala, uspjelo i da traje toliko. I neka samo traje, poručila je Plavšić.

U nastavku pročitajte kako je bivša sarajevska profesorica Biljana Plavšić priznala odgovornost za ratne zločine pa prevarila Haški tribunal i otkrila pravo lice.

Tekst „Slobodne Bosne“ pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...