ŽELJKA CVIJANOVIĆ, ČLANICA PREDSJEDNIŠTVA BiH: "Ustav - potvrda da je Republika Srpska nastala..."

"Republika Srpska izvršavanjem svojih ustavnih zadataka čuva ono što je statusno najvrjednije, a to je njen status", kazala je Cvijanović.

  • Politika

  • 28. Feb. 2023  

  • 23

-Republika Srpska je, kroz sve godine od nastanka, uspjela sačuvati Ustav, čime je pokazano da može da funkcioniše i u teškim periodima kada je trebalo braniti slobodu, ali i u današnjim vremenima koja imaju svoje posebne zahtjeve, kazala je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović

-Ustav Republike Srpske usvojen prije 31 godinu potvrda onoga što se govori i na šta je mnogo puta ukazano, a to je da je Srpska nastala u miru i da je donošenjem Ustava uspostavljen njen ustavno-politički sistem mnogo prije početka ratnih dešavanja. Republika Srpska je dobila svoj Ustav i na osnovu njega počela da uspostavlja svoj institucionalni sistem koji je bio funkcionalan, operativan i koji je radio sve ono što treba da rade takvi sistemi, kazala je Cvijanović te dodala da "Republika Srpska izvršavanjem svojih ustavnih zadataka čuva ono što je statusno najvrednije, a to je njen status".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...