DODIK TVITNUO, ALI BOLJE DA NIJE: "Nećemo da trpimo uvrede koje Priština konstantno upućuje prema RS"

"Da, rekli smo da ćemo poštovati i podržati slobodu kretanja, što nikako ne znači da ćemo da trpimo uvrede koje se konstantno upućuju prema Republici Srpskoj od strane privremenih vlasti u Prištini", poručio je Dodik.

  • Vijesti

  • 01. Mar. 2023  

  • 3

"Poštovana Viola Von Cramon, prvo bi EU trebalo da dozvoli građanima Kosova da slobodno putuju unutar njenih granica, a zatim da natjera druge da to učine", napisao je predsjednik RS Milorad Dodik na svom Twitter nalogu.

Dodik je istakao da "koliko vidi, svi ćemo o tome razmišljati kada i moji sunarodnici Srbi budu mogli da uživaju osnovna prava na Kosovu i Metohiji i tek kada privremene vlasti u Prištini sprovedu sve što su potpisale pod nadzorom EU".

"Da, rekli smo da ćemo poštovati i podržati slobodu kretanja, što nikako ne znači da ćemo da trpimo uvrede koje se konstantno upućuju prema RS od vlasti u Prištini", poručio je Dodik.

Izvjestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola Von Cramon je na svom Twitter nalogu napisala da je Berlinski proces tu da natjera ljude da se slobodno kreću, rade i trguju na zapadnom Balkanu, a da je blokiranje ratifikacije i sprečavanje građana Kosova da slobodno putuju neprihvatljivo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...