NEIZVJESNOST I IŠČEKIVANJE: Đoković izgubio od Medvedeva, stigla dugo očekivana poruka iz Amerike....

Inače, Đoković u međusobnim susretima protiv Medvedeva vodi 9:5.

  • Sport

  • 04. Mar. 2023  04. Mar. 2023

  • 1

Rus Danil Medvedev pobijedio je sinoć u polufinalu ATP turnira u Dubaiju (UAE) Novaka Đokovića sa 6:4, 6:4. Tako je Medvedev postao deveti igrač koji je svladao Đokovića pet ili više puta.

Na popisu su još: Rafael Nadal (29 pobjeda), Roger Federer (23), Andy Murray (11), Stan Wawrinka (6), Jo-Wilfred Tsonga (6), Andy Roddick (5), David Ferrer (5), Dominic Thiem (5).

Inače, Đoković u međusobnim susretima protiv Medvedeva vodi 9:5.

Dok Medvedev u finalu večeras (18.00) igra s Rusom Andrejem Rubljovim, Novak Đoković čeka kako će se rasplesti njegova peticija za ulazak u SAD gdje bi trebao igrati na dva Mastersa - Indian Wellsu i Miamiju. Za sada Đoković ne može ući jer nije cijepljen. Srbijanski tenisač dobio je podršku US Opena.

"Novak Đoković je jedan od najvećih pobjednika koje je naš sport ikada vidio. USTA i US Open se nadaju da će njegova peticija uspjeti, te da će igrati u Indian Wellsu i Miamiju", osvanulo je na službenom Twitteru US Opena.

Kako u subotu pišu američki mediji, prvi tenisač svijeta Novak Đoković neće moći nastupati na skorašnjim ATP turnirima u Indian Wellsu i Miamiju, jer su mu američke vlasti odbile izdati vizu.

Zbog toga što nije obavio cijepljenje na koronavirus Đoković je morao dostaviti pripadajuću dokumentaciju i napisati molbu kako bi dobio posebnu dozvolu za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

No, izgleda kako je Đokovićeva molba odbijena, a potvrdio je to i senator Floride Rick Scott.

„Dobili smo informaciju kako je odbijen zahtjev Đokovića za ulazak u našu državu. No, vjerujemo da se takva odluka još može promijeniti“, poručio je Scott.

Turnir u Indian Wellsu počinje 8. marta, a u Miamiju 22. marta, a Đoković se nada kako bi do početka US Opena, koji se igra krajem augusta i početkom  septembra, američke vlasti mogle ukinuti zabranu ulaska necijepljenih stranih državljana u zemlju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...