KURTI RAZGOVARAO SA ERDOGANOM: “Kosovo će uvijek biti uz prijateljske zemlje u njihovim teškim danima, posebno uz Tursku"

Erdogan je zahvalio premijeru Kurtiju na punoj solidarnosti sa državom i narodom Turske, koji prolazi kroz najgoru katastrofu u ovom vijeku.

  • Regija

  • 04. Mar. 2023  04. Mar. 2023

  • 0

Premijer Kosova Albin Kurti razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Kurti je u ime Vlade Republike i naroda Kosova još jednom izrazio saučešće predsjedniku Erdoganu, a preko njega i porodicama žrtava zemljotresa i cijelom narodu Turske, saopšteno je iz Vlade Kosova.

On je zahvalio predsjedniku Erdoganu na velikodušnom gostoprimstvu u Istanbulu 3. februara, gdje su imali veoma produktivan sastanak koji će poslužiti za dalje jačanje odnosa i trajnog prijateljstva između dvije zemlje.

Premijer Kurti je rekao da Kosovo nije velika zemlja, ali ima veliko srce, što je velikodušno pokazala prema svima u njihovim teškim danima, posljednje i prema Ukrajincima i Avganistancima.

“Kosovo jeste i uvijek će biti uz prijateljske zemlje u njihovim teškim danima, posebno uz Tursku”, kazao je Kurti.

Predsjednik Erdogan je zahvalio premijeru Kurtiju na punoj solidarnosti sa državom i narodom Turske, koji prolazi kroz najgoru katastrofu u ovom vijeku. On je zahvalio na odluci za podršku i pomoć pripadnika Kosovskih bezbjedonosnih snaga koji tragali i spasavali iz ruševina, kao i na proglašenju dana žalosti na Kosovu.

​​​​​​​Bilo je riječi i o posljednjem sastanku u Briselu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, a predjsednik Erdogan pozdravio je postignuti rezultat i izrazio podršku premijeru Kurtiju i spremnost da pomogne, navodi Anadolija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...