PROFESOR ZDENKO SAMARŽIJA: Srbi u Zagrebu protiv Srba u Zagrebu, glavni grad Hrvatske ugostio lice i naličje Beograda…

-Za svake daljnje usporedbe treba imati dobar želudac, zaključio je Samaržija.

  • Regija

  • 05. Mar. 2023  

  • 1

-Dvije delegacije beogradskih istoričara bile su ovoga tjedna gosti zagrebačkih  povjesničara. Hrvatski institut za povijest ugostio je apologete nedićevaca i četnika, jer s njima "surađuje na znanstvenoj razini", pravdao se ravnajući povjesničar Instituta i zamjerio novinarima koji drže da je skandalozno govoriti o "golgoti četnika 1945.", piše profesor filozofije i povijesti Zdenko Samaržija za Ljudski.ba.

Druga delegacija istoričara sudjelovala je na komemoraciji Latinki Perović Pojednostavljeno, Zagreb je ugostio lice i naličje Beograda. Moderator komemoracije se nije ispričao što su duhovite opaske o djelu i životu Latinke Perović prekidane pljeskom i dobroćudnim smijehom, a teško je pretpostaviti da se itko nasmijao, pa i kiselo, na priče kako su partizani desetkovali formacije raznih kolaboracionističkih vojski koje su manje ili više bile odane Dragoljubu Mihailoviću.

Voditelj Instituta zakunuo se da neće biti cenzure dok je na čelu  - pa je ugostio one koji cvile nad sudbinom  nedemokrata. S kojima uljuđeni ne surađuju. S jedne strane ozbiljni i namrgođeni koji veličaju netolerantne, na čiji se spomen i danas ledi krv, s druge osmijeh jer smo poznavali Perovićku i učili od nje. Za svake daljnje usporedbe treba imati dobar želudac, zaključio je Samaržija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...