IRFAN ČENGIĆ EKSKLUZIVNO OTKRIVA: "Ovo je moj favorit za predsjednika SDP-a"

Čengić je govorio i o svojoj ostavci na sve funkcije u SDP-u.

  • Politika

  • 05. Mar. 2023  

  • 0

Za Ljudski.ba delegat u Domu naroda FBiH Irfan Čengić govorio je o formiranju vlasti u FBiH, ali i unutarstranačkim izborima u SDP-u. Čengić je govorio i o svojoj ostavci na sve funkcije u SDP-u.

Iako je na posljednjim izborima u BiH dobio veliko povjerenje građana BiH, a time i simpatizera SDP-a Čengić ne razmišlja o kandidaturi za predsjednika SDP-a. Smatra da još nije sazrio za tako važnu funkciju.

Otkrio nam je zašto mu je favorit za predsjednika SDP-a aktuelni član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i gdje bi volio vidjeti potpredsjednika SDP-a BiH Vojina Mijatovića.

Otvoren je kritičar stranačkog vrha u pogledu vođenja procesa formiranja vlasti u BiH i za razliku od većine predstavnika Osmorke javno kritikuje poteze Visokog predstavnika Christiana Schmidta te ukazuje na moguće zamke njegovog novog interveniranja.

Više pogledajte u videu:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...