OTAC HITNO TRANSPORTOVAN U BEOGRAD: Oglasio se doktor o stanju roditelja iz Novog Pazara - jedna stvar je zabrinjavajuća (FOTO/VIDEO)

Roditelji su prevezeni u bolnicu sa teškim opekotinama.

  • Hronika

  • 05. Mar. 2023  

  • 0

Četvoro djece, starosti od šest mjeseci do pet godina, stradalo je u požaru u Novom Pazaru. Otac je zadobio opekotine na 50 posto tijela i transportovan je za KCS, dok je majka zadržana u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Požar se dogodio jutros oko 7.00 sati u stambenoj zgradi u Ulici Kej 12. srpske brigade u Novom Pazaru.

Iz MUP-a je saopćeno da su vatrogasci odmah po dobijanju dojave krenuli i stigli za samo nekoliko minuta, zatekli su požar koji je već bio u razbuktaloj fazi.

U saopćenju se navodi da su prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena četiri djeteta koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susjednoj prostoriji. Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja djece.

"Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mjesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi", navodi se u saopštenju MUP-a.

Roditelji su prevezeni u bolnicu sa teškim opekotinama. Otac ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena na više od 50 posto tijela, dok je majka zadobila opekotine drugog i trećeg stepena.

"Otac ima više od 50 posto opečenih površina, oštećenje disajanih puteva, intubiran je i transportovan u KCS u Beogradu, u Centar za opekotine", rekao je načelnik hirurškog odelenja Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefket Hajrović.

Dodao je da majka po čelu i rukama ima lakše opekotine i da će biti smještena na hirurgiji bolnice u Novom Pazaru.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uputilo je saučešće povodom tragedije u Novom Pazaru, piše RTS.

"Stradanje djece je najstrašnija tragedija, koja pogađa cijelo društvo, a Ministarstvo ovom prilikom izražava saučešće porodici i gradu Novom Pazaru. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima povodom ovog slučaja", navedeno je u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...