STIGAO MANDIĆEV ODGOVOR GRADONAČELNICI SARAJEVA: "Iznosite neistine. Dani koji slijede pokazaće da niste upravu"

Svemu je prethodilo urušavanje dijela zgrade na Marindvoru

  • Društvo

  • 05. Mar. 2023  

  • 1

Nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odgovorila na prozivke načelnika općine Centar Srđana Mandića, on se ponovo oglasio optuživši je da iznosi neistine.

Svemu je prethodilo urušavanje dijela zgrade na Marindvoru.

Mandić odgovor Karić u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Poštovana gradonačelnice Benjamina Karić rođ. Londrc. Nemam običaj odgovarati javno, osim kad neko ko obavlja važnu javnu funkciju iznosi neistine. A vi ste to učinili, i jako mi je žao zbog toga. Iz tog razloga, moram Vas demantovati.

Dakle, opština Centar nije mogla ukloniti ruševne objekte jer za to nema nadležnost, nažalost. I svaka takva aktivnost bi proizvela reakciju federalne inspekcije, jer je riječ isključivo o njihovoj nadležnosti. Ni danas, kada sam bio na terenu, nisam mogao izdati takav nalog, iako se zgrada, koja je privatno vlasništvo, urušila. Dani koji slijede pokazaće da niste u pravu.

Drugo, za obnovu fasada u budzetu naše opštine planirano je 250.000 KM i taj vam novac stoji na raspolaganju. Nepristojno je reći da "nismo uplatili ni jednu marku".

Ja sam gradsku upravu, ali i sve druge nadležne institucije, pozvao da reagujete, svako u svom domenu. Samo to. Tražim pomoć. I neka se konačno ovo pokrene sa mrtve tačke, makar se mi javno dopisivali. Ali, nisam, i neću ni sad, kvalifikovao i ocjenjivao Vaš rad, pogotovo ne na način kako ste Vi to učinili prema meni, ispod svih kriterija i tendenciozno. Mladi ste, popularni, na početku jedne, vjerovatno, velike političke karijere. Borite se za svoje principe i stavove ISTINOM. Sve drugo imate. Ja Vam opraštam", poručio je Mandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...