DRAGAN ČOVIĆ NAJAVIO PROJEKAT: Planira se gradnja ceste koja će povezati dva bh. grada s Hrvatskom

Čović je na zajedničkoj konferenciji s hrvatskim ministrom prometa Olegom Butkovićem i načelnikom Ravnog Andrijom Šimunovićem najavio jačanje intenziteta kada je u pitanju rad na zajedničkim projektima između BiH i Hrvatske

  • Ekonomija

  • 05. Mar. 2023  

  • 6

Dragan Čović je u Ravnom izjavio kako će se raditi dva projekta izgradnje cestovne infrastrukture u saradnji BiH i Hrvatske.

Prema njegovim riječima, planirana je nadogradnja mosta na Savi koji povezuje Orašje i Županju te izgradnja ceste koja će Tomislavgrad i Posušje povezati s Aržanom u Hrvatskoj, piše Hrvatski Medijski Servis.

Čović je na zajedničkoj konferenciji s hrvatskim ministrom prometa Olegom Butkovićem i načelnikom Ravnog Andrijom Šimunovićem najavio jačanje intenziteta kada je u pitanju rad na zajedničkim projektima između BiH i Hrvatske, a čemu bi trebala pridonijeti i zajednička sjednica Vlade RH i novog saziva Vijeća ministara.

alt

"Brzo ćemo ići u realizaciju da povežemo Aržano s jedne strane i Posušje i Tomislavgrad s druge strane. Ono što je već dugo vremena rađeno, a nikada nije privedeno svrsi tako da jednostavno našim ljudimaomogućimo lakšu komunikaciju, pogotovo sada kada je Hrvatska ušla u eurozonu i Schengenski prostor", rekao je Čović zahvalivši pri tom na angažmanu hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću za sve što se radi za Hrvate u BiH, ali i BiH u cjelini.

Nije navedeno kuda bi tačno prolazila cesta od Tomislavgrada i Posušja do Hrvatske.

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i načelnik općine Ravno Andrija Šimunović potpisali su u Ravnom Ugovor o izgradnji regionalne ceste R428, dionica Zavala-Orahov Do-Granica RH (Slano), vrijedan oko 7,3 miliona eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...