ZATVORENE ULICE U CENTRU BEOGRADA: Organizovana litija za Kosovo

Pojedi učesnici litije na svojim leđima imaju istaknutu zastavu Srbije, preko koje crnim ćiriličnim slovima piše „Nema predaje“.

  • Regija

  • 05. Mar. 2023  

  • 3

Blizu sto učesnika "Litije za spas Srbije - litija za sveto Kosovo i Metohiju" okupilo se u nedjelju ispred Patrijaršije u Beogradu, odakle su krenuli u šetnju do Hrama Svetog Save.

Na čelu kolone nalaze se vjernici koji nose ikone svetaca, kao i drveni krst na kome se nalazi lik Isusa Hrista. U sredini kolone je vozilo sa kojeg se emituju duhovne pjesme.

Pojedi učesnici litije na svojim leđima imaju istaknutu zastavu Srbije, preko koje crnim ćiriličnim slovima piše „Nema predaje“.

Ulice Kneza Sime Markovića, Pop Lukina, Brankova, Prizrenska, Kralja Milana, dio Beogradske (kod kružnog toka na Slaviji), Bulevar oslobođenja, kojima se bude kretala povorka, bit će zatvorene za saobraćaj.

Organizatori litije su Udruženje pravoslavnih žena i Pokret Svetosavlje.

Srpska pravoslavna crkva je najavila da će se tokom vaskršnjeg posta svakog petka u pojedinim beogradskim hramovima služiti molebani za Kosovo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...