HAOS U PUTINOVIM REDOVIMA: Strelkov optužio Prigožina da je psihički nestabilan i RATNI ZLOČINAC...

Osim što nije odlučna za tok rata, ona "vodi u ogromne gubitke boraca", piše Strelkov. To sve, dodaje Strelkov, daje Ukrajini na vremenu.

  • Svijet

  • 06. Mar. 2023  06. Mar. 2023

  • 1

Bivši agent FSB-a i desni nacionalist Igor Girkin (Strelkov) je jedan od glavnih proruskih separatista u Ukrajini.

Od prije nekoliko mjeseci Strelkov je osuđenik zbog rušenja leta MH17 2014. godine. Sad je na svom Telegram kanalu objavio da je Jevgenij Prigožin ratni zločinac. Pozvao je da se Prigožina odmah ukloni s čela Wagnera te dodao da Wagner ima mali utjecaj na stanje na bojištu.

Prigožinove objave da bi se bez Wagnera front urušio su primjer "besramne kriminalne samopromocije", tvrdi Strelkov i dodaje kako smatra da je snimka na kojoj proziva Moskvu zbog nedostatka municije nastala prije dvije sedmice.

Strelkov dalje navodi da Wagner na događanja na bojištu utiče zapravo u dosta maloj mjeri. Kaže da je bitka koju vode za relativno mali grad u Donbasu, misleći na Bahmut, zapravo vojno ne toliko bitna.

Osim što nije odlučna za tok rata, ona "vodi u ogromne gubitke boraca", piše Strelkov. To sve, dodaje Strelkov, daje Ukrajini na vremenu.

U drugoj objavi dotakao se Prigožina.

"I još malo o Wagneru. Po mom mišljenju, Wagner, nakon što se završi napad na Bahmut, ne može biti povučen s fronta niti raspušten", kaže dodavši da je potrebna reorganizacija jedinice kako bi se uspješnije koristila u budućnosti.

"No, Prigožina se treba u potpunosti ukloniti s čela Wagnera", dodaje.

Strelkov piše da su Prigožinove političke ambicije samo naštetile Wagneru. Osim toga, Strelkov piše da je Prigožin psihički nestabilna osoba te ratni zločinac.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...