KRAJ PRIČE: Novak Đoković ne igra na petom Grand slamu turniru sezone...

Do posljednjeg trena je Đoković čekao potencijalne pozitivne vijesti iz SAD-a, ali se povukao sa turnira prije žrijeba za kvalifikacije.

  • Sport

  • 06. Mar. 2023  

  • 1

Novak Đoković nije dobio izuzeće i neće učestvovati na mastersima u Indian Wellsu i Miamiju ni ove godine.

Do posljednjeg trena je Đoković čekao potencijalne pozitivne vijesti iz SAD-a, ali se povukao sa turnira prije žrijeba za kvalifikacije.

Sjedinjene Američke Države i dalje su jedna od rijetkih zemalja koje zabranjuju ulaz strancima koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa, a ta politika trebalo bi da se okonča 11. maja. To znači da bi Đoković trebalo da može učestvovati na US openu, posljednjem grand slamu sezone.

Đoković je u Kaliforniji slavio pet puta, na Floridi šest, ali ni na jednom ni na drugom turniru nije nastupio od 2019. godine.

Njega će u glavnom žrijebu u Indian Wellsu zamijeniti Nikoloz Basilašvili, a ukoliko se još neko povuče prije žreba, u glavni će upasti i Dušan Lajović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...