Šareni svijet
ISPOVIJEST POPULARNE SPORTSKE KOMENTATORICE: "Tih dana bilo me strah izaći iz vlastite kuće" (FOTO)
Prije 12 min0
Ako volite crni čaj, onda stručnjak predlaže da vrećicu čaja namačete četiri minute kako bi savršeno odgovarala vašem ukusu.
Jeste li znali
06. Mar. 2023 06. Mar. 2023
0
Svako ima neku svoju metodu pravljenja čaja. Postoje i rasprava o tome treba li ili ne dodati šećer ili koliko treba ostaviti vrećicu čaja da stoji u šolji. Međutim, jedan stručnjak za čaj tvrdi da sve ovo vrijeme pogrešno pravimo čaj.
Jack McMullon je stručnjak za kupovinu i miješanje čaja u Ringtonsu. Otkrio je da mnogi ljudi propuštaju jedan ključni dio procesa pripreme napitka - strpljenje. Očigledno, da biste dobili što više okusa čaja, trebali biste ga poklopiti dok se namače, piše Daily Star.
Održavanje temperature
“Ovo zadržava više topline i održava konstantnu temperaturu, što omogućuje da se listići čaja razmotaju i okusi oslobode. Kako biste stvarno poboljšali čaj, trebali biste lagano promiješati vrećicu čaja tokom procesa namakanja”, objasnio je.
Ali koliko dugo trebate namakati vrećicu čaja?
Sve se svodi na vašu preferenciju u jačini čaja, kaže Jake. Ako volite crni čaj, onda stručnjak predlaže da vrećicu čaja namačete četiri minute kako bi savršeno odgovarala vašem ukusu. A ako ga ostavite duže, mogli biste osjetiti “neugodnu gorčinu i oporost”. Okus čaja također se svodi na temperaturu vode. Jack je otkrio da je slatka tačka između 95-98 stepeni.
Ako u čaj dodajete mlijeko, i ovdje postoje neke stvari koje biste trebali znati. S raznim opcijama u rasponu od punomasnih do biljnih alternativa, dodavanje kapljice mlijeka nikad nije bilo tako komplicirano.
Odabir šolje
“Možda ćete otkriti da su obrane i nemasne ponude previše vodenaste i da vam ne daju istu svilenkasto-glatku teksturu. Također je malo vjerovatno da će uravnotežiti bilo kakvu gorčinu u taninima. Crni čaj obično je jačeg i hrabrijeg okusa od drugih čajeva i dobro podnosi mlijeko i sladila, što ga čini idealnim izborom za vašu jutarnju šolju”, rekao je stručnjak.
Osim toga, vjerovali ili ne, odabir prave šolje ključan je za okus vašeg čaja.
“Odabir prave vrste šolje koja će provoditi toplinu i učinkovito je zadržati, a da pritom ne utječe na okus, ključni je dio pripreme. Staklo i porculan su glatki, neporozni i neće utjecati na okus vašeg napitka. Deblje šolje će duže zadržati toplinu, dok će tanje, osjetljivije šolje brže gubiti toplinu. Pomoći će i zagrijavanje vaše šolje na otprilike istu temperaturu kao čaj prije upotrebe”, objasnio je.
Šareni svijet
ISPOVIJEST POPULARNE SPORTSKE KOMENTATORICE: "Tih dana bilo me strah izaći iz vlastite kuće" (FOTO)
Prije 12 min0
Svijet
HAARETZ PIŠE: "Izrael će dobiti podršku, ali njegova pozicija u Washingtonu je poljuljana"
Prije 31 min0
Sport
PLAVI S GRBAVICE OSTVARILI IZUZETNO VAŽNU POBJEDU: Željezničar trijumfom nad Širokim napravio korak ka opstanku
Prije 36 min0
Regija
SA CETINJSKOG FORUMA PORUČENO: "Ruski interes za zapadni Balkan je jasan, a jasan je i..."
Prije 40 min0
Jeste li znali
TITO JE SVOJU ŽESTOKU TAJNU SKRIVAO OD CIJELOG SVIJETA: Sramotio se, a onda je povukao neobičan potez
21. Apr. 20240
Jeste li znali
TRAGEDIJA NA GLAMOČKOM POLJU ZAUVIJEK JE PROMIJENILA SVE: Kako je poginuo heroj generacije, čovjek čiju su smrt fašisti slavili danima…
22. Apr. 20240
Jeste li znali
TO ĆE BITI SMAK SVIJETA: Kafi i još nekim popularnim namirnicama prijeti izumiranje
21. Apr. 20240
Jeste li znali
SENZACIONALNO OTKRIĆE: Sasvim slučajno pronađena figurina stara 7.000 godina, ali ni to nije sve...
Prije 18h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.