PARISKA SEDMICA MODE: Prvu kolekciju nakon smrti slavne dizajnerice nosila je njezina unuka (FOTO)

Vivienne Westwood e preminula u 82. godini života i iza sebe ostavila bogato nasljeđe i dizajn koji je relevantan već decenijama. Njezin utjecaj živi i dalje, a kreativno vodstvo nakon nje preuzeo je njezin partner i saradnik, Andreas Kronthaler.

  • Žena

  • 06. Mar. 2023  06. Mar. 2023

  • 0

U Parizu je predstavljena modna kolekcija, prva otkako je dizajnerica Vivienne Westwood preminula.

Cijeli događaj bio je posvećen upravo njoj, pa samim ti i prožet emocijama. Brojni uzvanici kazali su kako je Westwood uz njih duhom, dok su se na pisti pojavila i slavna lica poput Irine Shayk koja je nosila kreaciju u boji crvenog vina te manekenke Candice Swanepoel, koja se rijetko pojavljuje na modnim pistama.

image

Cora Corré

Najveće oduševljenje izazvala je unuka preminule dizajnerice, Cora Corré, koja je bila bliska s bakom. Corré je zatvorila show u korzetiranoj haljini od čipke, s buketom cvijeća u rukama. Na kraju, vratila se na pistu kako bi se zagrlila s Kronthalerom.

image

Candice Swanepoel

image

Irina Shayk

"Ne možemo u potpunosti pojmiti kakav je fenomen bila Vivienne Westwood. Baka, majka, sestra, prijateljica, učiteljica, umjetnica i dizajnerica - nikada neće biti dovoljno riječi za opisati je", kazala je na komemoraciji za dizajnericu koja je održana u februaru. Cora je inače manekenka, a nasljeđe svoje bake nastavit će prenositi kroz njezinu udrugu The Vivienne Foundation, navodi Gloria.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...