"SUZDRŽITE SE OD TEŠKIH RIJEČI": Hrvatski šef diplomatije reagovao na izjavu reisa Kavazovića

Hrvatski ministar Grlić Radman je dodao kako se "visoki dužnosnici u BiH trebaju suzdržati od teških riječi citirajući izreku da je bolje ostati 'gospodar neizgovorene riječi nego rob izgovorene'".

  • Regija

  • 06. Mar. 2023  

  • 12

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je u ponedjeljak kako ga je začudio istup poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića.

"Začudio me taj narativ, ali ne bismo smjeli iskazati nikakvu zabrinutost, jer BiH ne prijeti nikakva opasnost. Oružje samo donosi zlo, a to vidimo na ruskoj agresiji na Ukrajinu", rekao je Grlić Radman u Vitezu koji je u ovu bh. općinu doputovao povodom promocije knjige "Diplomatska oluja" nekadašnjeg šefa hrvatske diplomatije Mate Granića.

Hrvatski ministar Grlić Radman je dodao kako se "visoki dužnosnici u BiH trebaju suzdržati od teških riječi citirajući izreku da je bolje ostati 'gospodar neizgovorene riječi nego rob izgovorene'".

Grlić Radman je ddbio  prigovore da se Hrvatska miješa u unutarnja pitanja u BiH.

“Odbijam takvu ocjenu ili procjenu. Hrvatska se nikada nije miješala niti se želi miješati. Mi problematiziramo položaj Hrvata u BiH ako je zanemaren i ako je izborni zakon diskriminatoran. Hrvati u BiH moraju imati sva prava kao i svi građani”, rekao je.

Dodao je kako "Hrvati nemaju svog legitimnog političkog predstavnika u Predsjedništvu BiH budući da je izabran glasovima bošnjačkih birača".

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...