KADIROV ISPRAZNIO GROZNI: Iz privatnih razloga čečenskog lidera policajci obilazili kuće ljudi, stigla čestitka Putina (VIDEO)

Na Sjevernom Kavkazu još uvijek postoji običaj da se vjenčaju veoma mladi.

  • Evropa

  • 07. Mar. 2023  07. Mar. 2023

  • 0

Ahmat Kadirov, 17-godišnji sin čečenskog lidera Ramzana Kadirova, oženio se. Njegova supruga je navodno Tamila Mahmatova, ali se o nevjesti ne zna mnogo.

Povodom vjenčanja priređeno je raskošno slavlje u glavnom gradu Čečenije Groznom, a da bi svadbena povorka nesmetano prošla gradom, ulice su ispražnjene od stanovnika. Također, nikome nije bilo dozvoljeno da snima svatove.

Pa ipak, na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome se vidi kolona luksuznih automobila. Za snimanje je bilo potrebno mnogo hrabrosti, jer su policajci prije venčanja obilazili kuće i upozoravali stanovništvo na zabranu.

Inače, predsjednik Rusije Vladimir Putin lično je čestitao Ahmatu Kadirovu, jednom od 14 Kadirovljeve djece, vjenčanje.

Kako je objavljeno u septembru 2022. godine, Sergej Kravcov, ruski ministar obrazovanja, podržao je inicijativu da se tada 16-godišnji Ahmat Kadirov imenuje za predsjednika savjeta za djecu i mlade "Pokret prvih". Ministar Kravcov je tada obećao da će podržati Kadirova mlađeg na svaki mogući način, prenosi Jutarnji list.

Poslije imenovanja, Ahmat se sastao i sa Putinom, o čemu je izvijestio na svom Telegram kanalu.

"Bio je to nezvanični sastanak na kojem je unuk prvog predsjednika Čečenije razgovarao sa Putinom o politici prema mladima u tom regionu", navodi izdanje.

Inače, na Sjevernom Kavkazu još uvijek postoji običaj da se vjenčaju veoma mladi. Iako se maloljetnici ne mogu vjenčati po ruskim propisima, lokalne vlasti mogu da odobre brakove već sa 16 godina, ali u Čečeniji i dalje postoje slučajevi braka sa 14 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...