Kultura
GLUMIO U NASTAVKU, A PRIČA O PRVOM DIJELU: Ovo je uloga koju je Ed Harris odigrao samo zbog novca
Prije 11 min0
Ma, ništa ne brinite.
Gastro
07. Mar. 2023 07. Mar. 2023
0
Priprema se za pet minuta i uspijeva baš svima.
Sastojci:
5 jaja
1,5 čaša šećera
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
2 čaše brašna
1/2 kesice praška za pecivo
400-500 grama višanja šećer u prahu
vanilin šećer
Priprema:
1. Odvojite bjelanca od žumanca. Bjelanca mikserom umutite u čvrst snijeg, pa im postepeno dodajte šećer. Mutite još malo, pa odložite mikser. Dodati žumanca, pa ih miješati polako špatulom.
2. Postepeno dodavati ostale sastojke (jogurt, brašno, ulje, prašak za pecivo) i polako ih sjediniti sa bjelancima. Kada tijesto bude homogeno, izliti u podmazan pleh koji ste prethodno posuli brašnom.
3. Na tijesto staviti višnje, koje su malo ocijeđene od viška soka. Da višnje ne bi ostale na vrhu kolača, vrhom nožića ih pogurajte nadole.
4. Staviti kolač u rernu na 200 stepeni, pa poslije nekog vremena smanjiti na 180 stepeni. Peći ga oko 40 do 60 minuta. Kada se kolač ohladi, posuti ga prah šećerom pomiješanim sa vanilinim šećerom i iseći na kocke.
Prijatno!:)
Kultura
GLUMIO U NASTAVKU, A PRIČA O PRVOM DIJELU: Ovo je uloga koju je Ed Harris odigrao samo zbog novca
Prije 11 min0
Ekonomija
MINISTRI KOŠARAC I BOLAT POTPISALI SPORAZUM: Jačanje privrednih veza BiH i Turske
Prije 14 min0
Regija
SVE JE SPREMNO ZA ADVENT U ZAGRREBU: I ove godine posjetioce očekuju brojni sadržaji
Prije 15 min0
Hronika
NESVAKIDAŠNJA KRAĐA: Na skeneru umanjivala broj artikala, kupcima naplaćivala pune cijene
Prije 17 min0
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
HRSKAVA TEKSTURA I PRIMAMLJIV IZGLED: Superbrza pita koju možemo napraviti još večeras - ne traži nikakvo iskustvo
10. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
Gastro
ZDRAV, UKUSAN I JEFTIN RUČAK VRLO BRZO ĆE BITI NA TRPEZI: Ovo je još jedno jelo idealno za užurbanu sedmicu
Prije 23h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.