OTKRIVENO KO JE VLASNIK SKUPOCJENOG "MERCEDESA": Dok je bio na putu, ostao bez ljubimca vrijednog 400 hiljada KM (FOTO)

Bijeli "mercedes-AMG GT R Roadster", jedan od ukupno 750 proizvedenih i vjerovatno jedini u Hrvatskoj.

  • Hronika

  • 09. Mar. 2023  

  • 4

Skupocjeni sportski „mercedes“ koji je noćas pronađen u Laktašima, ukraden je od zagrebačkog penzionera (81) prije oko mjesec dana.

Prema pisanju medija iz Hrvatske automobil je ukraden iz garaže u zagrebačkom naselju Podsusedu, dok se vlasnik nalazio na putu.

Bijeli “mercedes-AMG GT R Roadster“, jedan od ukupno 750 proizvedenih i vjerovatno jedini u Hrvatskoj.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS su sinoć u Laktašima uhapsili dvije osobe i oduzeli pomenuti auotmobil.

altUkradeni Mercedes (Foto: MUP RS)

altUkradeni Mercedes (Foto: MUP RS)

Prema procjenama MUP RS ovaj automobil vrijedan je oko 400.000 maraka.

"Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske je putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP Republike Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila, a intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom releventnih saznanja policijskih službenika MUP Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL, utvrđeno je kako je od strane nepoznate osobe ili više njih ukradeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dvije osobe sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši", pojasnili su u MUP Srpske.

altUkradeni Mercedes (Foto: MUP RS)

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banjaluka su sinoć oko 21 sat u mjestu Boškovići, izvršili pretres navedenih lokacija i uhapsili M.Ć. i A.M. Tom prilikom je osim ukradenog „mercedesa“ privremeno oduzeto i vozilo „BMW X5“.

altFoto: MUP RS

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...