"NAKON DOSTA NATEZANJA": Lady Gaga morala odbiti nastup na dodjeli Oscara

Osim Lady Gage, čija je nominirana pjesma u filmu "Top Gun: Maverick", svi ostali ovogodišnji nominirani izvođači za najbolju originalnu pjesmu potvrdili su svoj dolazak na dodjelu.

  • Show

  • 09. Mar. 2023  

  • 0

Lady Gaga neće izvesti svoju, za Oscara nominiranu pjesmu "Hold My Hand" na dodjeli u nedjelju.

Iako je 36-godišnja pjevačica pozvana na 95. dodjelu najprestižnije filmske nagrade, morala je odbiti poziv zbog snimanja nastavka filma "Joker: Folie à Deux", kazao je producent Oscara Glenn Weiss. 

"U izvrsnim smo odnosima s Lady Gagom i njezinim timom, ali ona je trenutno usred snimanja filma, a mi ovdje odajemo počast filmskoj industriji i onome što je potrebno za snimanje filma. Nakon dosta natezanja, nije se činilo da može izvesti nastup kalibra na koji smo navikli kad je ona u pitanju i na koji je ona navikla, uz sve popratne stvari. Stoga, neće nastupiti u showu, ali radi se o tome, s naše tačke gledišta, da neko snima film i da mi potpuno razumijemo da je to ono što je prioritet u ovom poslu, pogotovo jer nagrađujemo filmove", objasnio je Weiss.

Osim Lady Gage, čija je nominirana pjesma u filmu "Top Gun: Maverick", svi ostali ovogodišnji nominirani izvođači za najbolju originalnu pjesmu potvrdili su svoj dolazak na dodjelu.

Pjevačica je posljednji put nastupila na dodjeli Oscara 2019. kad je njezina pjesma "Shallow" iz filma "Zvijezda je rođena" osvojila kipić u spomenutoj kategoriji. Iste godine Gaga je bila nominirana i za najbolju glumicu. Za najbolju originalnu pjesmu nominirana je i 2016. za "Til It Happens to You" iz filma ‘The Hunting Ground‘.

Sve nominirane pjesme, piše Jutarnji.hr, obično se izvode svake godine tokom dodjele. Ovogodišnje nominacije uključuju Rihanninu "Lift Me Up", "Applause" Sofie Carson i Diane Warren, "This Is Life" Stephanie HsuDavida Byrnea i Son Luxa, te "Naatu Naatu" Rahula Sipligunja i Kaale Bhairave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...