TARIK GA JE U ČUDU GLEDAO: Pravnik odustao na pitanju o poznatoj glumici, potrošio je sve džokere…

Pomoć publike Domagoju je bila potrebna na idućem, 10. pitanju u kojem se tražilo ime višestruke oskarovke koja je osvojila svoj prvi prestižni kipić nakon što je utjelovila višestruku oskarovku.

  • Show

  • 10. Mar. 2023  

  • 0

U novoj epizodi HRT-ovog kviza "Tko želi biti milijunaš" preko puta viditelja Tarika Filipovića sjedio je pravnik Domagoj Kožul iz Slavonskog Broda, džokera "pola-pola" iskoristio je na 9. pitanju ne bi li tačno odgovorio u kojem se francuskom departmanu nalaze gradovi Lille i Dunkerque. Je li riječ o Nordu, Estu, Sudu ili Ouestu? Upotrebom spomenutog džokera iz ponude odgovora izostali su Est i Sud pa se diplomirani pravnik odlučio za Nord te osvojio 2500 eura. 

Pomoć publike Domagoju je bila potrebna na idućem, 10. pitanju u kojem se tražilo ime višestruke oskarovke koja je osvojila svoj prvi prestižni kipić nakon što je utjelovila višestruku oskarovku.



Publika nijedan posto glasova nije dodijelila Renée Zellweger. Meryl Streep dobila je 53 posto glasova, Jodie Foster 43 posto, a Cate Blanchett svega 4 posto glasova publike. Uslijedio je potom i poziv džokeru. Iako je izjavio kako ga "vuče" ime slavne australske glumice Cate Blanchett, džoker je sa žaljenjem ustvrdio da odgovor - ne zna. Nakon dvaju iskorištenih džokera na pitanju za prelazak drugoga praga, takmičar nije imao dilemu o odluci da odustane pa je tako game show napustio s 2.500 eura.

Inače, njegov bi izbor, istaknuo je, bila Meryl Streep no riječ je ipak o Cate Blanchett koja je u biografskoj drami Avijatičar Martina Scorseseja iz 2004. godine utjelovila legendarnu Katharine Hepburn.  

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...