RUSKI AMBASADOR PODRŽAO SPORNI ZAKON U RS-u: "Došlo je vrijeme kad ne moramo da slušamo ono što kažu naši neprijatelji"

Kalabuhov je rekao da nikakav zakon ne može biti prijetnja istinitom informisanju.

  • Politika

  • 10. Mar. 2023  

  • 1

Mislim da je došlo vrijeme kad ne moramo da slušamo ono što kažu naši neprijatelji i kako komentarišu našu politiku, izjavio je ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov.

"Moramo biti sigurni u odbranu naših nacionalnih interesa, suvereniteta i zbog toga želim i političarima i novinarima u Republici Srpskoj da nađu tačke kompromisa. Kompromis je da rad novinara, političara, umjetnika i reditelja ima isti cilj, a to je dobrobit naroda, humanost i tolerantnost", rekao je Kalabuhov.

Govoreći o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske kojim se, između ostalog, uvodi odredba za uvredu i klevetu, Kalabuhov je rekao da nikakav zakon ne može biti prijetnja istinitom informisanju.

"Svakog novinara koji se smatra istinskim nije strah raditi i informisati o tome o čemu je siguran i nikakav zakon mu nije prijetnja. Ovaj zakon je odgovornost demokratskog organa vlasti, a to je Narodna skupština Republike Srpske i to je stvar poslanika", rekao je on, prenosi RTRS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...