DENVER PRVI PUT IZGUBIO NA OVAJ NAČIN: Nikola Jokić popravio 55 godina star rekord (VIDEO)

Prestigao je legendarnog Wilta Chamberlaina.

  • Zabava

  • 11. Mar. 2023  11. Mar. 2023

  • 0

San Antonio Spursi pobijedili su Denver Nuggetse 128:120 tokom noći s petka na subotu, nanijevši vodećoj ekipi Zapadne konferencije drugi uzastopni poraz nakon što su je prije dva dana pobijedili Chicago Bullsi.

Denveru nije pomogao ni 26. triple-double Nikole Jokića ove sezone. Srbijanski centar ubacio je 37 poena uz 11 skokova i 11 asistencija.

Bio je to prvi ovosezonski poraz Denvera u utakmici u kojoj je Jokić imao triple-double. Dosad su imali omjer 25-0, dok su nakon ogleda sa Spursima trenera Grega Popovicha na 25-1.

Također, Jokiću je ovo 33. utakmica u kojoj je kao centar ostvario deset ili više asistencija, čime je prestigao legendarnog Wilta Chamberlaina i njegov rekord iz sezone 1967./1968.

U trećoj četvrtini došlo je do naguravanja i zamalo tučnjave između centra Spursa Zacha Collinsa i zvijezde Nuggetsa Michaela Portera Jr.-a. Porter je zakucao preko Collinsa pa ga pogledao i nešto mu dobacio, da bi mu Collins prišao s leđa i gurnuo ga.

Ubrzo su ih morali razdvajati suigrači, dok su ih suci izbacili iz utakmice. Keldon Johnson s 23 poena, šest asistencija i osam skokova vodio je Spurse do 17. pobjede u sezoni, uz što imaju 49 poraza, a pratio ga je Doug McDermott. Jamal Murray ubacio je 24 poena kod Denvera.

(Index.hr)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...