SIVA JE NOVA CRNA: Predstavljena kolekcija inspirirana ljepotom kamelija (FOTO)

Mnogi sivu smatraju najboljom alternativom crnoj boji. Neutralna u istoj mjeri, ali puno zanimljivija zbog široke palete nijansi, siva se prirodno nameće kao idealna zamjena za crnu.

  • Žena

  • 11. Mar. 2023  11. Mar. 2023

  • 0

Na Pariskoj sedmici mode održana je tradicionalno najiščekivanija revija - Chanel.

Ova francuska modna kuća decenijama je sinonim za vrhunsku eleganciju, a nova "ready-to-wear" kolekcija za jesen/zimu 2023./2024. samo je dodatno učvrstila tu činjenicu. Kreativna direktorica Chanela Virginie Viard predstavila je kolekciju inspiriranu ljepotom kamelija.

Kamelija je puno više od teme, ona je vječni kod kuće. Smatram je umirujućom i prepoznatljivom, sviđa mi se njezina mekoća i njezina snaga, kazala je Virginie Viard u saopćenju za javnost.

Omiljeni cvijet Coco Chanel koji simbolizira romantičnu ljubav i odanost, provlači se cijelom kolekcijom kao dominantan detalj. Nalazimo ga na uzorku kaputa i haljina, u čipkastom mozaiku na tajicama, u vezenim detaljima, na čizmama i torbama…

Baš kao i kamelija, kolekcija je istovremeno i nježna i snažna, obogaćena krojevima posuđenim iz muškog ormara poput dugačkih kaputa inspiriranih kućnim ogrtačima dandyja.

Chanel, RTW, jesen/zima 2023./2024.Chanel, RTW, jesen/zima 2023./2024. (Foto: Chanel)

Crna, bijela i razne nijanse ružičaste dominiraju u zastupljenoj paleti boja, a u kolekciji se našlo mjesta i za sivu.

Chanel, RTW, jesen/zima 2023./2024.Chanel, RTW, jesen/zima 2023./2024. (Foto: Chanel)

Tako je i Chanel dao svoje odobrenje sivoj kao jednom od velikih nadolazećih trendova. Naime, upravo smo tu boju mogli vidjeti u brojnim kolekcijama s netom završene Pariske sedmice mode.

Mnogi sivu smatraju najboljom alternativom crnoj boji. Neutralna u istoj mjeri, ali puno zanimljivija zbog široke palete nijansi, siva se prirodno nameće kao idealna zamjena za crnu, piše Zadovoljna.hr. 

Louis Vuitton, RTW, jesen/zima 2023./2024.Louis Vuitton, RTW, jesen/zima 2023./2024. (Foto: Profimedia)

Miu Miu, RTW, jesen/zima 2023./2024.Miu Miu, RTW, jesen/zima 2023./2024. (Foto: Profimedia)

Givenchy, RTW, jesen/zima 2023./2024.Givenchy, RTW, jesen/zima 2023./2024. (Foto: Profimedia)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...