LJUBAV NA PRVI KLIK ILI NEŠTO VIŠE: Do 2040. godine 70 posto parova će putem interneta prvi put stupiti u kontakt

"Swipe", "match", (ne)obavezno čavrljanje na početku, potom i potencijalno upoznavanje uživo, i tako u krug, a sve u tek nekoliko poteza prstom.

  • HiTec

  • 12. Mar. 2023  12. Mar. 2023

  • 0

Tako otprilike funkcioniraju aplikacije za upoznavanje koje proteklih nekoliko godina, tačnije od 2020. uslijed lockdowna i pandemije, bilježe strelovit rast.

Premda je starijim generacijama to možda pomalo neobično, takve su aplikacije sve više prihvaćen način na koji mnogi pokušavaju pronaći partnera/icu ili jednostavno nekog za povremeno druženje

Istraživanje provedeno u Ujedinjenom Kraljevstvu procjenjuje da će do 2040. godine 70 posto parova prvi put stupiti u kontakt putem interneta. Početak pandemije bio je osobito uspješan za najpoznatiju takvu aplikaciju u svijetu - Tinder - kojoj je upravo 2020. bila najprometnija godina u historiji.

Krajem marta, kad je većina svijeta bila u lockdownu, Tinder je prvi put u historiji zabilježio više od tri milijarde "svajpanja prstom" u jednom danu, s više od 42 matcheva po korisniku. I od tada hype nije stao.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...