KRIŠTO NAJAVLJUJE: "Trenutni fokus je na donošenju budžeta institucija BiH za 2023. godinu" (VIDEO)

"Napravili smo prijedlog budžeta i ja se nadam da će na jednoj od sljedećih sjednica Vijeća ministara biti usvojen prijedlog budžeta", kazala je.

  • Politika

  • 13. Mar. 2023  

  • 2

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je danas da su trenutno stavili fokus na donošenje budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za ovu godinu.

Kaže da, poznajući prilike unutar BiH, nije bilo jednostavno doći do prijedloga budžeta institucija BiH za 2023. godinu, "s obzirom na to da nismo imali ni usvojen Globalni fiskalni okvir".

"Tu smo priču završili. Napravili smo prijedlog budžeta i ja se nadam da će na jednoj od sljedećih sjednica Vijeća ministara biti usvojen prijedlog budžeta i poslan prema predlagaču, Predsjedništvu BiH koje bi ga trebalo uputiti Parlamentarnoj skupštini BiH",  navela je Krišto.

"Već imamo u pripremi određeni broj zakonskih prijedloga, koji su također obaveza iz Mišljenja Evropske komisije. Tiču se resora pravde, u smislu zakona koji se odnose na Visoko sudsko i tužilačko vijeće i neke druge zakone koji spadaju u oblast demokratizacije, ljudskih odnosa u smislu vladavine prava i funkcioniranja BiH kao pravne države", kazala je Krišto, navodi Fena. 

Dodala je kako misli da je i to jedan značajan iskorak za odnose, prilike i funkcioniranje institucija BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...