NAPETO U SRBIJI: Vučićev ministar odgovorio glasnogovornici Ministarstva vanjskih poslova Rusije Mariji Zaharovoj…

-Jedva čekam da vidim ko će u četvrtak od ministara da se izjasni po ovom pitanju, a ko neće“, napisao je Basta u drugoj objavi.

  • Regija

  • 15. Mar. 2023  

  • 1

Da je trebalo da se izjasni protiv pritiska SAD-A na njegovu zemlju, a ne sankcija Rusiji, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova reagujući na izjavu srbijanskog ministra privrede Radeta Baste, koji joj je odgovorio putem Instagrama. 

„Kao dobar srpski domaćin pozivam Vas na srpsku tradicionalnu večeru. Ako ste u mogućnosti i znate kuda da dođete“, napisao je Basta sarkastično na svom Instagram nalogu uz fotografiju Zaharove.

Također, on je u odvojenoj objavi reagovao i na tekst objavljen u „Danasu“.

Basta je reagovao i na tekst objavljen u „Danasu“, rekavši da banalizacija njegovog jasnog stava po pitanju uvođenja sankcija Rusiji u naslovu teksta svjedoči da mnogi u Srbiji, nažalost, nisu svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi ta država.

„Teza da sam ‘spavač SNS-a’, kako je to opisano, nepotrebna je u ovom političkom trenutku. Moj stav je jasan – stojim uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa, mislim svojom glavom i imam dovoljno hrabrosti i ozbiljnosti da svoj stav iznesem. Za mene kao ministra privrede jedino je važno da se nastavi ekonomski prosperitet zemlje, da građani imaju pune frižidere i da znaju da država u svakom trenutku vodi računa o njihovim interesima. Jedva čekam da vidim ko će u četvrtak od ministara da se izjasni po ovom pitanju, a ko neće“, napisao je Basta u drugoj objavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...