ODRŽANA EDUKACIJA: BH Telecom prvi vlasnik industrijske sigurnosne dozvole u oblasti telekomunikacija u BiH

"Mi kao kompanija prolazimo transformacijski proces, kreiramo nove ICT usluge, širimo portfolij usluga i za nas je dobivanje industrijske sigurnosne dozvole dodatni benefit", kazao je Kahriman.

  • Ekonomija

  • 15. Mar. 2023  

  • 0

U poslovnoj zgradi BH Telecoma u Sarajevu je danas, 14. marta, održana edukacija o industrijskoj sigurnosti i zaštiti tajnih podataka kojoj su prisustvovali članovi Uprave i Nadzornog odbora BH Telecoma, te je tom prilikom pomoćnik ministra sigurnosti BiH Mate Miletić generalnom direktoru kompanije Sedinu Kahrimanu uručio Certifikat industrijske sigurnosne dozvole za BH Telecom.

„Za nas je ovo veoma važan dan. Mi kao kompanija prolazimo transformacijski proces, kreiramo nove ICT usluge, širimo portfolij usluga i za nas je dobivanje industrijske sigurnosne dozvole dodatni benefit i referenca na tržištima gdje do sada nismo mogli biti konkurentni zbog neposjedovanja iste. Ovo će, uz društveno odgovorno poslovanje, dodatno uticati na povjerenje i reputaciju kompanije kod naših korisnika. Nama ovo otvara put ka novoj tržišnoj niši u okviru širenja ICT usluga i rješenja, koja samostalno ili sa partnerima možemo ponuditi na domaćoj i međunarodnoj sceni“, kazao je Kahriman te istakao kako je posebno ponosan što je BH Telecom prvi pružalac telekomunikacijskih usluga u BiH koji je dobio ovu dozvolu.

Uz Miletića, predavači na edukaciji ispred Ministarstva sigurnosti BiH bili su: Munib Isaković, šef Odsjeka za pravne propise, dozvole i industrijsku sigurnost i Amila Smajkić, stručni savjetnik za industrijsku sigurnost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...