NEVJEROVATNA SITUACIJA U UKRAJINI: Došao u rat s Novog Zelanda, upao u ruski bunker pa se potpuno iznenadio...

"Izgladnjivali su ga dva mjeseca, bio je prisiljen piti antifriz, jedva da je izgledao kao čovjek kojeg sam poznavao prije nekoliko mjeseci"

  • Šareni svijet

  • 15. Mar. 2023  

  • 0

Dirljiva snimka stiže iz Ukrajine, a prikazuje ukrajinskog vojnika koji upada na ruski položaj, a onda otkriva kako muškarac kojeg je uzeo za zarobljenika nije Rus, već njegov poznanik kojeg su Rusi držali zatočenog mjesecima.

Video je snimio dragovoljac s Novog Zelanda koji se bori na strani Ukrajinaca i objavio ga na svom Instagramu, a ubrzo je postao viralan.

Na njemu se čuje Novozelanđanin kako, dok ulijeće u podrum jedne zgrade, uzvikuje ‘Ruke u zrak‘, a nedugo zatim zatvorenik ga prepoznaje i vrišti od sreće: "Novi Zeland!?"

U opisu snimke Kane Te Tai objašnjava što se tačno dogodilo:

"Prije nekoliko dana pogodili smo ruski položaj i nakon brze bitke i proboja krenuli smo s čišćenjem bunkera i podruma. "Ja sam Ukrajinac!", rekao je glas sa stubišta, zaustavio sam momke da ne bace granatu i gurnuo sam neke Ukrajince naprijed da komuniciraju na ukrajinskom. Bili smo skeptični, mislili smo da se sprema zamka, krenuli smo naprijed. Popeo sam se na njega, pretražio ga i bacio ga na pod. Tada su njegove oči susrele moje. "Novi Zeland! Novi Zeland!", uzviknuo je. Pogledao sam dolje. Prepoznao sam ga, bio je to moj prijatelj za kojeg sam mislio da su ga ubili Rusi kad su mu upali u kuću. Izgladnjivali su ga dva mjeseca, bio je prisiljen piti antifriz za zabavu, jedva da je izgledao kao čovjek kojeg sam poznavao prije nekoliko mjeseci. Ali to je bila najbolja stvar koja mi se dogodila u ovom od Boga napuštenom ratu. Biti u mogućnosti spasiti svoje prijatelje je nešto što se gotovo nikada ne događa, ali zahvalan sam i osjećam se blagoslovljeno što smo ga mi mogli izvući iz te paklene rupe", napisao je Novozelanđanin koji na svom profilu redovito objavljuje snimke i fotografije s ratišta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...