PREDSJEDNIK SRBIJE U NEUGODNOJ SITUACIJI: Vučić se izvinjavao njemačkoj novinarki, za sve je optužio...

Hill je zatim upitala Vučića kako miri svoje pokušaje da ne laže u medijima i njegove proevropske napore, s obzirom da dosta vremena provodi na ovakvim televizijama, a Vučić je u svom stilu pokušao da odbrani dotične televizije.

  • Regija

  • 17. Mar. 2023  

  • 3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić našao se u neprijatnoj situaciji na svojoj konferenciji pred put u Ohrid, kada ga je njemačka novinarka upitala kako gostuje na televizijama Pink i Happy kada upravo ove televizije šire laži, te je tako na Happy TV za ministricu vanjskih poslova Njemačke Annalenu Bearbock rečeno da se prije politike „profesionalno bavila prostitucijom“.

Novinarka Britney Hill iz ZDF-a je rekla Vučiću da probleme sa kojima se Srbija suočava pokušava da objasni u višesatnim intervjuima na Pinku i Happy televiziji, ali da joj se čini kako ovi mediji, nažalost, šire „fake news“ i laži, te navela primjer kada je na Happy TV za ministricu vanjskih poslova Njemačke rečeno da je radila kao profesionalna prostitutka prije svoje političke funkcije, javlja Nova.rs.

Hill je zatim upitala Vučića kako miri svoje pokušaje da ne laže u medijima i njegove proevropske napore, s obzirom da dosta vremena provodi na ovakvim televizijama, a Vučić je u svom stilu pokušao da odbrani dotične televizije.

„Nije lako za mene da kritikujem naše medije i političare, kada strani političari i novinari traže od mene da to uradim. To je pitanje ponosa i integriteta predsjednika države. Ali, kako god, nikada nisam čuo takve vijesti na Pinku. Dali ste Pink kao primjer jer ste čuli neke lažne vijesti od nekog nazovi analitičara, koji je plaćen od strane neke njemačke fondacije, koji je zapravo davao lažne informacije nekim njemačkim političarima.

Pink televizija nije čak ni proruska, Happy je politički rečeno potpuno na ruskoj strani, ali Pink nije. Neću da kažem koja mi je bliža srcu ili da li marim za to ili ne“, naveo je Vučić, a zatim istakao kako nije čuo te vijesti, ako su to uopšte bile vijesti, te zamolio novinarku da prihvati njegovo najdublje izvinjenje jer se to „ne može desiti u pristojnoj zemlji“.

„Vaša ministarka spoljnih poslova je značajna, pristojna, uspješna, ako se usudim da kažem, neko koga smatramo prijateljem naše zemlje. Kao što vidite, nije mi problem da to poreknem i preuzmem na svoja pleća, samo provjerite to sa nama povremeno. Na koju god televiziju da odem odgovaram svim novinarima, čak i novinarima N1 i Nove S. I to su jedine televizije na koje nisam išao i reći ću vam zašto, ali im uvijek na fer način odgovorim kada me pitaju nešto.

I iskreno bilo bi mi jako lako da opovrgnem sve njihove tvrdnje i s vremena na vrijeme opovrgnem sebe zbog činjenice da sam bio pomalo slab i shvatio sam previše lično kada su zadirkivali i vrijeđali moju djecu i porodicu bez razloga na svakodnevnom nivou. I možda sam napravio grešku, ali nisam mogao da odem tamo i pravim se kao da se ništa nije dogodilo, i da pogledam u oči svog sina ili brata“, zaključio je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...