BRUTALAN NAPAD NA LIDIJU BRADARU ZBOG SVEGA NEKOLIKO "NEPOŽELJNIH" RIJEČI: "Šta se ovoj ženi dogodilo, je li ovo njezin glas?"

"Čovjek se, kada posluša Bradarinu izjavu, ne može ne zapitati je li ovo njezin glas, što se ovoj ženi dogodilo", poručuju sa portala HMS.

  • Mini market

  • 17. Mar. 2023  17. Mar. 2023

  • 8

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara učestvovala je sinoć u humanitarnoj akciji "Teleton", gdje se javljala na telefon brojnim građanima Bosne i Hercegovine koji su odlučili da na taj način pomognu ugroženim građanima Turske i Sirije.

Međutim, tokom ove humanitarne akcije dala je izjavu za sarajevske medije kojom je izazvala ogorčenje unutar radikalnih nacionalističkih krugova svog HDZ-a.

"Mislim da su Bosanci i Hercegovci večeras pokazali svoju solidarnost. Mi smo inače ljudi koji su solidarni u ovakvim situacijama i drago mi je da sam sudjelovala u ovoj akciji i drago mi je da sudjeluje i veliki broj građana naše zemlje. Ja mislim da građani jesu svjesni koliko su humani. U svakom razgovoru kojeg sam ja večeras obavila, ja sam se zahvalila i mislim da svaki poziv puno znači onima kojima mi upućujemo ova sredstva i puno znači zajedništvu i tom nekom jedinstvu bosanskohercegovačkog naroda, koji kad se ujedini može puno", kazala je Bradara, a ovu njenu izjavu stranački portal HMS okarakterisao je kao "šokantnu i nevjerovatnu". 

alt

A šta je to tako "šokantno i nevjerovatno" u izjavi Lidije Bradare, HMS je pokušao "objasniti" u komentaru koji prenosimo u cjelosti, sa upozorenjem da čitate na vlastitu odgovornost: 

"Predsjednica Federacije, je nakon tolikih godina obavljanja dužnosti na koju je birana u ime hrvatskog naroda, zatajila taj narod preuzevši odjednom, ničim izazvana, bošnjački narativ o Bosancima i Hercegovcima (što je oksimoron) i nepostojećem, i ustavno i stvarno, bosanskohercegovačkom narodu, da bi se komotno mogla uključiti u neku od radikalnih bošnjačkih stranaka. Netko bi predsjednicu Federacije trebao podsjetiti da je ona na tu dužnost izabrana u ime hrvatskog naroda, kao ustavotvornog da štiti i promiče interese tog naroda, a ne da ga negira. Jer govoriti o bosanskohercegovačkom narodu nije ništa drugo nego negirati hrvatski, ali i druga dva naroda bošnjački i srpski.

Čovjek se, kada posluša Bradarinu izjavu, ne može ne zapitati je li ovo njezin glas, što se ovoj ženi dogodilo? Je li dobro? Pa, nemoguće je nekog preko noći asimilirati! U svakom slučaju predsjednica FBiH dužna je odgovor na ova i druga pitanja, prije svih hrvatskoj javnosti u BiH."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...