VAHID HALILHODŽIĆ I DALJE BEZ ANGAŽMANA: Odgovara na pitanja da li se vraća u Dinamo i koliko je ponuda imao nakon Maroka

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih stručnjaka Vahid Halilhodžić bez angažmana je nakon što je dobio otkaz na klupi Maroka.

  • Sport

  • 17. Mar. 2023  

  • 0

Povezivao se Vaha sa brojnim selekcijama. Bila je tu Južna Koreja, Gana, ali i špekulacije vezane za selekciju Brazila.

Sada se nakon nemira u zagrebačkom timu i nove uprave, počeo povezivati sa povratkom u Dinamo.

Kolege sa portala “Net.hr” kontaktirale su ga u vezi ovih priča, a Vaha je prokomentarisao u svom stilu:

“Haha... Nemam pojma odakle sad to, ja sam vam u Španiji. Malo pratim ovako sa strane što se događa u Dinamu, ma to je... Ja uopšte ne razumijem sve te stvari i šteta za klub, šteta za Dinamo što se uopšte te neke stvari događaju, što prolazi kroz takve jedne turbulencije. Ne mogu vam samo tako odgovoriti na vaše pitanje bi li opet bio trener Dinama, bi li se vratio u klub da Dinamo to želi? Jednostavno pitanje, ali vrlo kompleksno pritom, kao i odgovor.

Teško je na takvo što u jednom potezu odgovoriti - da ili ne. Iskreno, sumnjam da do tog može doći. Situacija u Dinamu je vrlo komplicirana. Svaki trener koji dođe u Dinamo, koji je veliki klub, baš veliki, njemu posao nije lagan. Poznajem Dinamo, poznajem sva ta okruženja koje nisu dobrodošla za Dinamo, teško padne i treneru koji je onda svakog dana na nekim raznoraznim udarima, razvlačenjima, lobinzima. Svatko na neki svoj način želi da netko dođe u Dinamo, da rade, da profitiraju. Biti trener u Dinamu velika je čast”, kazao  je Vahid Halilhodžić.

Poznavajući vaš trenerski mentalitet, karakter, vi ne bi odbili poziv, a samim time i povratak u klub?

“Meni pritisak ne stvara problem. Slušajte, radio sam na raznoraznim mjestima, mnogo težim i kompleksnijim. Znate, kad ste izbornik reprezentacije, isti je pritisak. Sad ću vam nešto otkriti, kad već o tome pričamo.

Ja sam vam nakon iskustva na klupi Maroka imao toliko ponuda, ma to je nešto nevjerovatno. Sigurno nekih dvadesetak ponuda. Sad imam neke porodične obveze koje želim pozavršavati. Često dođem do Hrvatske poslovno, znam sve što se događa. Da, postavili ste mi jednostavno ali vrlo vrlo teško pitanje za odgovoriti. Ne mogu vam odgovoriti niti da niti ne, nemam nikakvog odgovora ali kad sam bio u Dinamu, kad sam otišao, imao sam još godinu dana ugovora pa se dogodilo s Mamićem to što se dogodilo. No dobro, stara tema, ali evo nova priča oko mene i Dinama očito. Mene samo zanima taj sportski dio, znam Barišićevu ulogu u klubu”, završio je Vahid Halilhodžić. 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...