VELIKA AKVIZICIJA U SARAJEVU: Ans Drive prodao Grand Centar Ilidža bh. gigantu u ekspanziji

Za sada nisu poznati detalji prodaje

  • Ekonomija

  • 17. Mar. 2023  

  • 0

Grand Centar Ilidža otvoren u aprilu 2009 godine prodan je domaćem trgovačkom lancu Bingo, saznaje Akta.ba iz pouzdanih izvora.

Za sada nisu poznati detalji prodaje, ali ono što znamo jeste da se čeka da Merkatoru istekne ugovor o zakupu prostora, kako bi Bingo preuzeo isti.

Sani Grand City ili poznatije kao Grand Centar Ilidža nalazi se u vlasništvu kompanije Ans Drive, čiji je osnivač Alija Gadžo preminuo prošle godine.

Akta.ba podsjeća da je ovo prvi trgovački i poslovni centar u Bosni i Hercegovini, čiji su vlasnici upravljanje i rukovođenje Centrom prepustili profesionalnoj kompaniji, Energon facility management d.o.o. 2011. godine. U Bosni i Hercegovini ova kompanija posluje od 2009. godine i pored Grand Centra, obavlja poslove tehničkog i higijenskog održavanja za TC Merkur-Otoka.

Ovo je samo jedna u nizu akvizicija Bingo grupacije. Strateškim širenjem portfelja i nizom akvizicija u proteklih 20 godina, Bingo je investirao u revitalizaciju mnogobrojnih postrojenja širom BiH i spasio mnoga radna mjesta. Akvizicijama u svoje poslovanje uvodi i druge djelatnosti, iz različitih industrija, čime prerasta u vodeću grupaciju koja kontinuirano ulaže u razvoj bh. privrede.

Na području općine Ilidža nalazi se manja trgovina Binga koja je u Ilidža City Mall-u. Nakon ALTA Shopping centra ovo je drugi po redu trgovački centar koji će se naći u vlasništvu domaćeg giganta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...