STEVANDIĆ NAJAVLJUJE: "Donijet ćemo odluku o zaštiti suvereniteta i digniteta RS"

"Svi zajedno donijet ćemo odluke koje će biti od najboljeg interesa za RS", kazao je Stevandić.

  • Politika

  • 17. Mar. 2023  

  • 2

To će biti pripremljeno kako bi se pokazalo da vlasti RS-a "ne mogu biti saglasne sa tutorstvom i tiranijom u BiH".

Predsjednik Narodne skupštine RS, Nenad Stevandić, komentirao je najave predsjednika RS-a Milorada Dodika o tome da će manji bh. entitet prekinuti komunikaciju sa ambasadama SAD-a i Velike Britanije.

Stevandić je najavio da će se vladajuća koalicija u RS-u potruditi a donese zajedničku odluku o zaštiti suvereniteta i digniteta RS. To će biti pripremljeno kako bi se pokazalo da vlasti RS-a "ne mogu biti saglasne sa tutorstvom i tiranijom u BiH".

"Svi zajedno donijet ćemo odluke koje će biti od najboljeg interesa za RS", kazao je Stevandić.

Podsjećamo, predsjednik RS, Milorad Dodik, objavio je kako je na sastanku vladajuće koalicije u RS-u dogovoreno da se sačini odluka koju će usvojiti Vlada RS-a i Narodna skupština tog entiteta o prekidu kontakta sa ambasadama SAD-a i Velike Britanije u BiH.

Očekuje se da će Vlada RS-a takvu odluku donijeti naredne sedmice te da će je Narodna skupština usvojiti na prvom narednom redovnom zasjedanju, ali da je moguće povodom ovog pitanja organizirati i vanrednu sjednicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...