KO JE RUSKINJA KOJU HAŠKI SUD ŽELI UHAPSITI UZ PUTINA: "Posvojila sam tinejdžera iz Mariupolja"

Ona je u ruskim medijima poznatija kao "Majka Rusija". Na mjesto povjerenice za prava djece imenovao ju je Putin 2021. godine.

  • Svijet

  • 17. Mar. 2023  17. Mar. 2023

  • 0

Marija Aleksejevna Lvova-Belova povjerenica je za prava djece u Rusiji i jedna od dvoje ljudi za kojima je sud u Haagu izdao nalog za uhićenje. Druga osoba je Vladimir Putin. U Haagu sumnjaju da je Marija nezakonito deportirala ukrajinsku djecu.

Ona je u ruskim medijima poznatija kao "Majka Rusija". Na mjesto povjerenice za prava djece imenovao ju je Putin 2021. godine.

Posvojila je tinejdžera

U proljeće 2022. Lvova-Belova posvojila je ukrajinskog tinejdžera (15) iz Mariupolja koji su u ratu uništili Rusi.

- Kad smo ih doveli u Rusiju da se malo oporave, počela je priča da su negativno govorili o Putinu, govorili svakakve ružne stvari, pjevali ukrajinsku himnu i sve to. Da, postoji ta vrsta negativnosti, možda u početku, ali onda se pretvori u ljubav prema Rusiji - rekla je Lvova-Belova, piše Newsweek.

Ona je navodno posjećivala teritorije pod ruskom okupacijom u Ukrajini i brinula se da ukrajinska djeca budu deportirana u Rusiju. Tamo su ih posvajale ruske obitelji. 

Širi fotografije oduzete djece

Na društvenim mrežama često je dijelila fotografije djece nakon što su ih udomile obitelji.

Vjeruje se da je Putinova povjerenica za djecu dosad posvojila 22 djeteta, a u veljači ove godine dala je izjavu za ruske medije povodom posvajanja 15-godišnjaka.

- Sada znam kako je biti majka posvojenog djeteta iz Donbasa. Teško je, ali definitivno volimo jedno drugo. Mislim da zajedno možemo proći kroz sve - rekla je Maria Lvova-Belova u razgovoru s Putinom.

Pod njenim vodstvom deportirano je više od 6000 ukrajinske djece.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...