EKSPLOZIVAN ISTUP ZUKANA HELEZA: „Vučić pušta Dodika niz vodu, Osmica - Sebija - Bakir je bio tronožac SDA i sada su izgubili oslonac…“

-SDA ima regularno izabranih osam delegata! Dvojicu su vozali u gepeku, pa ih onda kupili, kazao je Helez.

  • Politika

  • 18. Mar. 2023  

  • 6

Zukan Helez, ministar odbrane BiH, gostujući u programu Face TV otkrio niz tajnih obavještajnih podataka.

"Tronožac SDA - Osmica – Sebija – Bakir izgubio oslonac! Osmica je u Sky aplikaciji gdje su upetljani mafijaški klanovi koji su trgovali drogom! SDA ide u nepovratan pad; to je propala stranka! SDA dvojicu delegata vozala u gepeku, pa ih kupila!"

"Osmica je bio problem sam sebi! Nema diplomu, radio je samo za jednu stranku, zloupotrebljavao je državne resurse! Ono što je trebalo raditi Tužilaštvo BiH, uradila je američka administracija! Osmica je davno zaslužio da bude smijenjen sa čela OSA-e! Prije do ministarstava nisu dolazile informacije iz OSA-e, a sad su počele da se dostavljaju! Osmica je u Sky aplikaciji gdje su upetljani mafijaški klanovi, gdje se trgovalo drogom! SDA polako gubi pozicije! Osmica – Sebija – Bakir je bio tronožac SDA i sada su izgubili oslonac! Tronožac je pao i SDA nepovratno pada! Savjetujem SDA da napravi reogranizaciju! SDA ili SAD – tu nema dileme; SDA je propala stranka, a SAD je najveća sila! SDA je bilo lako srušiti, jer su je sveli na troje ljudi! Trebalo je samo srušiti ovo troje: Osmicu, Sebiju i Bakira!

Vjera u BiH je ispolitizirana! Ne sviđa mi se što se godinama šalju odabrani ljudi na hadž i druga hodočašća, a to plaća država! Preko 180 osoba u Ministarstvu odbrane ima službeni telefon! Troškovi za te telefone su oko pola miliona maraka! Odbio sam službeni telefon! Što se tiče HDZ-a i Osmorke, to je dogovoreno i sigurno! Imamo većinu u oba doma! SDA ima regularno izabranih osam delegata! Dvojicu su vozali u gepeku, pa ih onda kupili! Dvojicu su 'izvukli'! Kriminalci su vozali te ljude u gepeku! Hoćemo li situaciju kao sa Đinđićem, da nam kriminalci postavljaju premijera, pa da ga ubiju ako im se ne sviđa?!"

Hadžifejzović: "Jeste li sigurni u SBiH i NES?"

"Kad SBiH i NES odu sa SDA, fali im tri! SDA moli HDZ za koaliciju! Znači oni mogu, mi ne možemo! SDA je trideset godina na čelu 'BH Telecoma'! Kako se rastati nakon trideset godina?!

-Vučić se okreće Jeleni Trivić! Vidjet ćete šta će se desiti u narednom periodu! U RS-u će se formirati stranka koja će biti kćerka stranke koju Vučić formira u Srbiji, a zaobići će se aktuelna vlast! Cvijanović je kod Milanovića lobirala da se to ne desi i da se napravi most prema Vučiću, ali Vučić radi s jakim partnerima! Pozicije koje smo dali SBiH i NES-u čuvaju ih u koaliciji! Oružane snage BiH su sposobnije od Oružanih snaga Crne Gore ili Makedonije, a oni su u NATO-u! Mi možemo u NATO savez, ali je problem što jedna opcija u BiH to usporava! BiH će biti u NATO savezu prije nego se nadaju građani BiH!"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...