"UBIJ, ZAKOLJI DA PEDER NE POSTOJI": Navijači na početku utakmice za plasman u Evropu poslali skandalozne poruke (VIDEO)

Navijači koji su večeras gledali utakmicu Borca i Leotara u Banjaluci poslali su skandaloznu poruku sa stadiona.

  • Sport

  • 18. Mar. 2023  

  • 2

Podsjećamo, večeras je došlo i do napada na učesnike sastanka koordinacionalnog odbora organizacije „Bh. povorka ponosa"

Navijači koji su večeras gledali utakmicu Borca i Leotara u Banjaluci poslali su skandaloznu poruku sa stadiona.

Početak utakmice označili su povici „Ubij, zakolji, da peder ne postoji“, kao i druge uvredljive poruke sličnog karaktera, a cijeli stadion je aplaudirao.

Podsjećamo, večeras je došlo i do napada na učesnike sastanka koordinacionalnog odbora organizacije „Bh. povorka ponosa“.

Kako je članica Organizacionog odbora “BH Povorke ponosa” Melani Isović rekla, grupa mladića, pretpostvlja huligana i navijača, fizički je nasrnula na grupu aktivista u blizini prostorija „Transparency Internationala BiH“.

Najave događaja u organizaciji Bh. povorke ponosa, koji je bio planiran za večeras izazvale su burne reakcije u Srpskoj.

Iz ove organizacije ranije je saopšteno da će u Banjaluci biti prikazan film „Pride“, nakon kojeg je planirana diskusija, a potom i neformalno druženje.

Nakon svih dešavanja proteklih dana policija je zabranila okupljanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...