NEČUVENO: Ovo je reakcija Draška Stanivukovića na brutalan napad u Banjoj Luci –„Mi na odgovornim pozicijama smo dužni da štitimo naš narod i našu Republiku Srpsku…“

-Naš stav je i dalje isti i biće uvijek isti, poručio je Stanivuković.

  • Vijesti

  • 19. Mar. 2023  19. Mar. 2023

  • 10

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković komentirao je sramni napad na aktiviste u Banjoj Luci.

-Osuđujem svaku vrstu nasilja, ali naš stav nikako nije doprinio ovome. To su zlonamjerne tvdnje. Naš stav je i dalje isti i biće uvijek isti. Banjaluka će ostati bedem tradicionalno patrijarhalnih porodičnih vrijednosti i na to sam ponosan ne ulazeći u ničije pravo da voli koga hoće, ali ne i da paradira na taj način.

Svaka vlast je dužna da svojom politikom kreira one vrijednosti u koje vjeruje, a mi vjerujemo da je porodica stub našeg društva. Smatramo isto tako da se o novcu svake NVO treba znati porijeklo istog, kao i način finansiranja, jer svi ovi događaji poprilično determinišu određena buduća kretanja. Mi na odgovornim pozicijama smo dužni da štitimo naš narod i našu Republiku Srpsku. Pozivam policiju da uradi svoj dio posla odgovorno i da odlučno suzbije svaku vrstu nasilja, poručio je Stanivuković.

Podsjetimo, među povrijeđenima aktivistima u Banjoj Luci je i novinarka i aktivistkinja Vanja Stokić. Iza ovog nasilja stoji oko 30 huligana, a policija nije stala u zaštitu aktivista.

Stokić je došla da pozdravi svoje prijatelje iz ‘Povorke ponosa’, međutim, kada je došla ispred prostorija Transparency Internationala, tu su se zaustavila dva policijska automobila i za njima je došlo do 30-ak huligana i odmah su krenuli u napad. Dio aktivista koji je upozoren od policije da se raziđu i da im ne mogu da im garantuju sigurnost, se razbježao, a pojedini su se vratili u prostorije Transparency Internetionala.

Huligani su Stokić i njenog prijatelja i aktivistu Ajdina Kambera uhvatili. Ona je pokušala stati iza građana okupljenih u naselju Mejdan, oni su rekli da je ‘njihova’ i zgrabili su je i bacili preko zida. Povrijedila je lakat, ali srećom lakša je povreda. Ajdina su tukli, razbijena mu je flaša o glavu. Policija im je odbila pomoći.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...