SJAJNA AMERIKANKA PONOVO ODUŠEVILA: Mikaela Shiffrin oborila rekord i slavila u Soldeu

Shiffrin je ovom pobjedom postala najbolja veleslalomašica u historiji. Postigla je taj status obaranjem rekordnog broja pobjeda (21) koji je držala Austrijanka Vreni Schneider.

  • Sport

  • 19. Mar. 2023  

  • 0

Amerikanka Mikaela Shiffrin ostvarila je 88. pobjedu u Svjetskom kupu i 14. ovu sezone u nedjelju kada je pobijedila u zadnjem veleslalomu za skijašice na završnici u Soldeu.

Druga je u zadnjem veleslalomu sezone bila Norvežanka Thea Louise Stjernesund sa šest stotinki zaostatka, a treća je Kanađanka Valerie Grenier sa 20 stotinki sporijim vremenom.

Shiffrin je već ranije osigurala mali Kristalni globus u ovoj disciplini i nakon današnje pobjede sakupila je 800 bodova. Na drugo mjesto je u poretku skijašica u veleslalomu zasjela je Švicarka Lara Gut Behrami koja je danas bila četvrta, sa 532 boda, dok je treća Marta Bassino. koja je danas bila šesta, sa 515 bodova.

Druge dvije konkurentice u borbi za drugo mjesto Petra Vlhova i Italijanka Federica Brignone nisu se uspjele plasirati u drugu vožnju pa su u poretku veleslalomašica zauzele četvrto (486) i peto mjesto (476).

Shiffrin je ovom pobjedom postala najbolja veleslalomašica u historiji. Postigla je taj status obaranjem rekordnog broja pobjeda (21) koji je držala Austrijanka Vreni Schneider.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...