LJUBIŠA PETROVIĆ OSTAJE GRADONAČELNIK: SNSD priznao poraz u Bijeljini

U međuvremenu se na ulicama odvija slavlje SDS-a nakon pobjede i to ispred prostorija SNSD-a.

  • Politika

  • 19. Mar. 2023  

  • 0

"U politici postoje pobjede i porazi", kažu u bijeljinskom SNSD-u nakon što su izgubili na referendumu o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića, kadra SDS-a.

Miroslav Milovanović šef Štaba za opoziv gradonačelnika Bijeljine i predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina kaže da su SNSD i političke opcije okupljene oko stranke iskoristile zakonsko pravo i pokrenule inicijativu za opoziv gradonačelnika Bijeljine, prenosi televizija N1.

“Mi ćemo poštovati volju građana Bijeljine koji su kazali da Ljubiša Petrović treba do kraja mandata da ostane na čelu grada”, rekao je ističući da je u ovom slučaju SNSD poražena strana.

Poraz je priznao, iako su kaže postojale ozbiljne opstrukcije od Gradske uprave, a tvrdi, problema je bilo i danas na pojedinim biračkim mjestima. Uprkos tome kaže, rezultat je jasan.

Na pitanje hoće li biti promjena u Gradskom odboru kaže odgovor ima lider stranke Milorad Dodik.

“Da li će biti promjena morate da pitate predajednika Milorada Dodika, predsjednika SNSD. Ne osjećam odgovornost ja sam kao šef štaba i SNSD je uradio ozbiljan posao. Odgovorno tvrdim da su sve članice koalicije dale ozbiljan doprinos”, rekao je Milovanović.

U međuvremenu se na ulicama odvija slavlje SDS-a nakon pobjede i to ispred prostorija SNSD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...