OVO VRIJEDI VIDJETI NEKOLIKO PUTA: Igrači Reala su bili očajni, pogledajte mat u tri poteza kojim je Barcelona stigla nadomak titule prvaka...

Bio je to 253. "El Clasico" i Barcina jubilarna stota pobjeda. Real ima 101 pobjedu, a 52 susreta su završila bez pobjednika.

  • Sport

  • 20. Mar. 2023  

  • 0

U najvećem derbiju španjolskog nogometa Barcelona je na Camp Nou pobijedila Real Madrid sa 2-1 i pobjegla najvećem suparniku na 12 bodova prednosti 12 kola prije kraja prvenstva. Real nije uspio u svom naumu. Aktuelni europski i španjolski prvak je želio pobjedom na Camp Nou smanjiti zaostatak na šest bodova i vratiti kakvu takvu neizvjesnost.

Bio je to 253. "El Clasico" i Barcina jubilarna stota pobjeda. Real ima 101 pobjedu, a 52 susreta su završila bez pobjednika.

Ove sezone igrali su već četvrti put. U oktobru prošle godine Real je u prvenstvu slavio sa 3-1, no Barca je u januarskom finalu Superkupa uzvratila s istim rezultatom.

U prvom susretu polufinala španjolskog Kupa kralja Barcelona je početkom marta na Santiago Bernabeu pobijedila Real Madrid sa 1-0, a sinoć je u prvenstvu bilo 2-1.

Očekuje ih i revanš u Kupu 5. aprila na Camp Nou.

Počelo je sjajno za goste. Već u devetoj minuti Real je poveo i to više sretno nego spretno.

Vinicius je pokušao ubaciti loptu u kazneni prostor, no pogodio Ronalda Arauja, a od njegove glave lopta je završila u mreži.

Barca se vratila u posljednjim trenucima prvog dijela. Sergi Roberto je bio na pravom mjestu nakon što se lopta odbijala unutar šestnaesterca i lijepo pogodio za 1-1.

Utakmica, a možda i prvenstvo je odlučena u drugoj minuti nadoknade.

Bila je to sjajna akcija domaćina, a u samoj završnici Alejandro Balde je uposlio Francka Kessieja koji je pogodio za 2-1.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...