DRAGAN BURSAĆ: "Milatović uz Cecin 'Beograd' od sinoć grli Crnu Goru"

I prvi krug predsjedničkih izbora je pokazao da Beogradu više ne treba Abazović i njegovi proksiji, kao što mu ne treba stara četnička garnitura na čelu sa Andrijom Mandićem. Sada je novi pulen i miljenik Beograda, Teletabis iz Vučićevog konstrukta “Evropa sad“, koji je nudio ljudima ah hoc minimalne plate od 450 eura iz vjetra. Preciznije iz narodnog budžeta.

  • Regija

  • 20. Mar. 2023  20. Mar. 2023

  • 2

Piše: Dragan BURSAĆ (CdM)

“Aktivisti Milatovićeve “Evrope sad“ slave uz pjesmu “Moj Beograde“ Cece Ražnatović. I moram vam reći da je to iskreno od njih. SrBska majka i Beograd koji “grli“ susjednu zemlju. Eto, taman to čeka građane Crne Gore. Pa ko voli, za dvije sedmice, sretno mu bilo…“

I tako se, a bez da iko čeka drugi krug, od sinoć Jakov Milatović prometnuo u  najozbiljnijeg kandidata za novog Predsjednika Crne Gore. Srbijanski “opozicioni“ mediji ga slave. Kao što su uostalom slavili i Dritana Abazovića, bolno glupi i nesvjesni realnosti koja kaže da je Milatović za svojom “Evropom sad“ Vučićev projekt, jednako kao što je to onomad bila Dritanova URA.

Teletabisi su novi Dritani

I prvi krug predsjedničkih izbora je pokazao da Beogradu više ne treba Abazović i njegovi proksiji, kao što mu ne treba stara četnička garnitura na čelu sa Andrijom Mandićem. Sada je novi pulen i miljenik Beograda, Teletabis iz Vučićevog konstrukta “Evropa sad“, koji je nudio ljudima ah hoc minimalne plate od 450 eura iz vjetra. Preciznije iz narodnog budžeta.

Još se čeka Matija Bećković da kaže kako bi Jakova Milatovića mladi na rukama nosili u Beogradu i on dobija agreman Abazovićevog nasljednika.

I ako je ova budalaština prošla na lokalnu u Podgorici, kada je Milatović istom pričom o povećanu plata i penzija uzeo izbore u gradu koji je bezmalo jedna četvrtina glasačkog tijela u zemlji, pa što mu ne bi pošlo za rukom da uzme i cijelu zemlju.

To što narod vjeruje Teletabisu, već je njegov problem. Ili da preokrenem stvar, to što se drugi nisu dosjetili da u predizbornoj trci ponude narodu pare kojih nemaju, preciznije da ponude narodu narodne pare, do njih je.

Beograd će da grli Crnu Goru

Nego, nešto mi je drugo zaparalo oči, a još više uši, a to je proslava drugog mjesta i ulaska u drugi krug izbora iz Milatovićevog štaba, gdje sa slavilo uz Svetlanu Ražnatović, srBsku majku i suprugu ubijenog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. I to se slavilo uz pjesmu “Moj Beograde zagrli me“.

E taman će tako biti Crnoj Gori i svim građanima Crne Gore ako Jakov Milatović uzme predsjedničke izbore.

O, koliko simbolike!

Milatović, izašao ispod šinjela Amfilohija Radovića, koji je pravio apostolsku vladu i koji je decenijama prije bio jatak ratnog zločinca  Željka Ražnatovića Arkana, e taj Milatović sad se “opušta“ uoči drugog kruga izbora uz Cecine pjesme. Krug se zatvorio ili budimo precizni, omča se zategla oko vrata građanske Crne Gore.

Nemojte zaboraviti- u tom slučaju će i na lokalu, u najvećim crnogorskim gradovima, i na mjestu Predsjednika zemlje biti opcija, koja orgazmično i perverzno-submisivno uživa u zagrljaju Beograda i koja se izmilila iz beogradskih političkih krugova.

A opet kažem, ako to ne smeta građanima Crne Gore i ako nisu gadljivi na šapu koja ih je više puta porobljavala i držala u nemilosti, a što ću im ja?!

Tek, u tom famoznom krugu, drugom krugu, Milatović će potpuno očekivano da se napoji glasovima iz bazena Andrije Mandića, a stići će mu glasovi od Bečića. Đukanović se mora nadati nekom čudu hiper izlaznosti svih manjina, ali i onih profesionalnih pametnjakovića što guzicu ne dižu. A čuda su čuda, jer su izuzetno rijetka.

A to u konačnici znači da već sad Milatović može računati (ako se nešto ne promijeni) na bezmalo 60 odsto glasova u famoznom drugom krugu. Ako tome dodamo gore pomenute, a sada već poslovično nezianteresovane pametnjakoviće i srednjičare što uz dojč “čekaju da vide što će biti“, sve su prilike da će beogradsko-ruski projekt “Dritana poslije Dritana“ u “Evropi sad“ nastaviti svoj život i kancerogeno djelovanje u Crnoj Gori.

Put ka Južnoj Republici Srpskoj?

Ili kako pametno reče politički analitičar Davor Gjenero za Milatovića:

“Milatović je čovjek koji izgleda civilizirano, ali je na vrlo tvrdim velikosrpskim pozicijama. To je čovjek koji ne zagovara crnogorski suverenizam. To je čovjek koji se vrlo vješto koristi populizmom te je uz pomoć populizma stekao političko tijelo koje je pretežno starije i konzervativno biračko tijelo“.

Jednom riječju na konkursu za novog Dritana od strane Srbije i EU, koja bi Crnom Gorom da nagradi Srbiju za popuštanje oko Kosova, novi Dritan je Jakov Milatović, a Crna Gora ispada lovina i kolateralna šteta, preciznije nagradna teritorija za srpski svet. A vi prebrojte koliko je puta bilo tako kroz istoriju.

Pa onda izgleda niko u ovoj priči nije gadljiv na Južnu Republiku Srpsku, kako Crnoj Gori“tepaju“ neočetnici, dok pozdravljaju najnovijeg “reformatora“ u liku Jakova Milatovića.

Za kraj jedna trivija: Zadnji put je u Crnoj Gori, u drugom krugu, pobijedio slabije rangiran političar iz prvog kruga 1997. godine.

On se zvao Milo Đukanović. Da li se krug zatvorio?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...