PANIKA U PARIZU: Mbappe već na ljeto planira otići u klub koji godinama sanja?

Već je jednom bio milimetar od transfera, ali katarski vlasnici našli su način da ga uvjere da ostane

  • Sport

  • 20. Mar. 2023  

  • 0

Kylian Mbappé, sjajni napadač Parižana, pod ugovorom je do juna 2024., te s opcijom da taj ugovor sam može produžiti na još godinu dana. Već nekoliko sedmica Nasser Al-Khelaïfi Luis Campos uzalud čekaju hoće li 24-godišnji napadač aktivirati tu opciju ili ne.

Ako kaže da neće, PSG bi ga praktički bio prisiljen prodati već ovog ljeta, jer već u januaru može potpisati za koga god hoće. A svi znaju da "vjenčanje" između Real Madrida i Kyliana Mbappéa nikada i nije do kraja otkazano, samo je bilo prolongirano...

Upitan o tome gdje se vidi sljedeće sezone Mbappé je nakon eliminacije protiv Bayerna u Ligi prvaka bio doista intrigantan: "Miran sam. Jedino što mi je bitno ove sezone je osvajanje prvenstva. A poslije, vidjet ćemo…"

Nakon takve izjave španski mediji iznova su počeli najavljivati transfer Kyliana Mbappéa u Real Madrid. Da to nisu obične špekulacije potvrđuju i vijesti koje dolaze iz Dohe. Prenosi ih novinar Mohammed Saeed Alkaabi, vrlo blizak katarskom emiru i vlasniku Paris Saint-Germaina.

"Mbappé ima još jednu godinu ugovora plus još jednu 'izbornu' godinu, ako je sam poželi. PSG nikako ne želi sagu sličnu onoj iz ljeta 2021. Za PSG to nije samo pitanje sporta, nego i ega. Koriste u klubu sve resurse da ga uvjere, ali mislim da će završiti u Real Madridu, klubu svojih snova", objasnio je katarski novinar.

U Parizu je pregršt toga pod velikim upitnicima. Hoće li Messi potpisati novi ugovor, posebno nakon što su ga navijači onako žestoko izviždali na zadnjoj utakmici? Neymara više niko ne želi u klubu, ali Brazilac ne misli otići, a znamo da ga Mbappé ne podnosi.

Opet, Mbappé je temelj svih planova PSG-a. Već je jednom bio milimetar od Madrida, ali katarski vlasnici našli su način da ga uvjere da ostane. Hoće li i sada novac odigrati ključnu ulogu?

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...