POTPUNO DRUGAČIJE ISTRAŽIVANJE: Odabrali vozači, ove gume su najkvalitetnije…

Na temelju odgovora 32.151 vlasnika vozila iz 2021. i 2022. godine, istraživanje zadovoljstva kupaca originalnih guma J.D. Power u SAD-u provedeno je od augusta do decembra 2022.

  • Auto

  • 21. Mar. 2023  

  • 0

J.D. Power prikuplja podatke o kvaliteti proizvoda i zadovoljstvu kupaca za razne industrije i potrošačke proizvode. Prvenstveno poznat kupcima automobila po rangiranju kvalitete vozila, J.D. Power također rangira i dijelove vozila, poput guma. J.D. Powerovo novo istraživanje u SAD-u o zadovoljstvu kupaca s prvom ugradnjom guma na vozila ocjenjuje zadovoljstvo vlasnika na temelju rezultata za: vožnju s gumama, istrošenost guma, prianjanju i upravljivosti te izgledu.

Istraživanje je također bilo podijeljeno na segmente vozila, uključujući luksuzna, osobna vozila, sportska s visokim performansama, kao i na kamione i SUV vozila. Prvi rezultati pokazali su da je ukupno zadovoljstvo s originalnom opremom guma poraslo je za pet bodova ove godine, s prosječnom ocjenom od 799 na listi od 1.000 bodova.

Istraživanje je pokazalo da je zadovoljstvo s gumama za električna vozila skočilo je za 62 boda, što predstavlja najznačajniji porast. Ostali rezultati istraživanja pokazuju da su Michelin i Pirelli na vrhu listi u različitim segmentima. Michelin je dobio 833 od 1.000 bodova i zauzeo najviše mjesto u luksuznom segmentu – i to dvadesetu godinu zaredom. Goodyear je na drugom mjestu s ocjenom 818. Michelin je također zauzeo najviše mjesto u kategoriji pick-upova i SUV-ova s ocjenom 809, a slijedi ga Bridgestone s ocjenom 801 dok je Continental završio treći s ocjenom 798. U segmentu osobnih automobila, Pirelli zauzima najviše mjesto u ukupnom poretku s ocjenom 828, a slijede ga Michelin s 827 i BFGoodrich s 825.

Na temelju odgovora 32.151 vlasnika vozila iz 2021. i 2022. godine, istraživanje zadovoljstva kupaca originalnih guma J.D. Power u SAD-u provedeno je od augusta do decembra 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...