NENAD STEVANDIĆ PROVOCIRA: "RS je dokaz da je referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine bio nelegalan"

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao", kaže Stevandić

  • Politika

  • 21. Mar. 2023  

  • 8

Tokom rasprave na drugoj redovnoj sjednici Narodne skupštine RS, zastupnik SDA Ramiz Salkić rekao je da je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine bio legalan, što je izazvalo brojne reakcije.

Predsjednik Narodne skupštine, Nenad Stevandić, odgovorio je Salkiću da je RS otvorena i tolerantna da svako ima pravo da kaže šta misli, ali i "da RS kao demokratska zemlja ima problem sa iznošenjem neistina".

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao. Ali zbog geopolitičke situacije tog trenutka taj referendum je prihvaćen", rekao je Stevandić i dodao da je taj referendum uzrok rata koji se nakon tog referenduma desio.

On dodaje da je postojanje RS dokaz o nelegalnosti tog referenduma.

"Da je referendum bio legalan, RS nikad ne bi bila priznata", rekao je Stevandić.

Stevandić napominje da je i u samom Ustavu isključena mogućnost da se referendum provede, kako bi se izbjegla mogućnost ponavljanja sukoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...