ŽESTOK OTPOR OPOZICIJE NAKON PRIJEDLOGA ZA KRIMINALIZACIJU KLEVETE; MIHAJILICA NAJŽEŠĆI: "Dodik nas vraća u 1948. godinu"

"Milorad Dodik je nedavno nazvao novinare spodobama", kaže Crnadak

  • Politika

  • 21. Mar. 2023  

  • 0

Dok poslanici vladajuće koalicije nemaju kritike za izmjene zakona o kriminalizaciji klevete, opozioni poslanici žestoko su kritikovali ovaj nacrt.

Igor Crnadak poslanik PDP-a u NSRS smatra da je ovo ozbiljan zakon i da se ozbiljnije mora pristupiti izmjenama, javlja televizija BN.

"Milorad Dodik je nedavno nazvao novinare spodobama, javno na press konferenciji kad sam ja to pitao mogu li koristiti, dobio sam opomenu, to je primjer da se ne zna šta će biti sa zakonom“, kaže Crnadak i dodaje:

"Vlast je ušla u korupciju i nepotizam, više nije dovoljno da izvlače novac preko tendera i kupuju privatne kuće sad ćemo imati zakon koji će zabraniti da se o tome priča."

Milanko Mihajilica, poslanik PDP-a u NSRS tokom skupštinskog zasijedanja istakao je da nas ovaj zakon o kriminalizaciji klevete vraća u 1948. godinu, te da je ova namjera vlasti potpuno neprihvatljiva.

"Cilj ovog zakona je gušenje slobode i istine, gušenje svih onih koji govore o slabostima ovog društva. Nismo mi u 1948. godini da vraćamo verbalni delikt na javnu scenu. Vi nas vraćate u 1948. godinu", kazao je Mihajilica.

Neki ovdje, kako je kazao, ne podnose istinu da bi najradije one koji govore istinu po kratkom postupku.

"Zakon je opasan, uvjeren sam da nije rađen u ministarstvu pravde, jer je Milorad Dodik tražio nekoliko dana prije toga da se taj zakon donese", naglasio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...